AcasăNewsRomanii, insetatii Europei

Romanii, insetatii Europei

82 de litri de bere pe cap de locuitor

Piata berii a ajuns anul trecut la un volum de 16,11 milioane hectolitri, o crestere de 2%, iar consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 82 de litri.

82 de litri de bere pe cap de locuitor

„Romania se afla pe locul opt in Europa in ceea ce priveste consumul pe cap de locuitor. Pe primele locuri sunt Cehia, Germania, Austria si Polonia. Estimam ca vom ajunge la consum mediu responsabil de 100 de litri pe cap de locuitor”, spune Lucian Ghinea, presedintele Asociatiei Berarii Romaniei.  Reprezentantii asociatiei estimeaza cresteri pentru acest an, atat in ceea ce priveste consumul, cat si in ceea ce priveste investitiile realizate de jucatori, insa predictibilitatea fiscala si un context economic stabil sunt factori importanti pentru stabilitatea pietii berii. Sectorul berii creeaza, direct si indirect, peste 85.000 de locuri de munca la nivel national, iar valoarea adaugata pe care aceasta industrie o genereaza in toate domeniile conexe de activitate depaseste anual 860 milioane euro. Preferintele consumatorilor romani  in functie de tipurile de ambalaje au ramas aproape neschimbate fata de anul anterior, doar berea imbuteliata la PET este cea care inregistreaza scaderi pentru cel de-al doilea an consecutiv. Productia de bere in Uniunea Europeana a depasit pentru prima data dupa criza economica nivelul de 40 miliarde litri, pe teritoriul UE exista in prezent peste 8.500 de berarii. Sectorul berii creeaza peste 2,3 milioane de locuri de munca in Europa. Membrii Berarii Romaniei sunt Bergenbier, Heineken Romania, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Martens, alaturi de microfabrica Clinica de bere. Cei sase producatori furnizeaza peste 80% din cantitatea de bere consumata in Romania.

author avatar
Bogdan Borcea
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. Probabil că a crescut cu 2% evaziunea la bere , sau traficul de tir-uri ilicite prin Romania , și dau vina pe bieții romîni că sunt cei mai mari bețivi , cu toate că pleacă pe apucate , și de fapt procentul ar trebui să fie mai mic.
    NU-I FRUMOS DOMNUL BERCEA ! manipulați cumva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger