AcasăNewsRomanii au votat pentru „premierul Dragnea”

Romanii au votat pentru „premierul Dragnea”

Scorul fabulos obtinut de PSD este biletul lui Liviu Dragnea pentru Palatul Victoria

Spectaculosul scor obtinut de PSD la alegerile de duminica deschide portile Palatului Victoria pentru Liviu Dragnea.

Scorul fabulos obtinut de PSD este biletul lui Liviu Dragnea pentru Palatul Victoria

In mod normal, sefia Guvernului este preluata de liderul partidului care castiga alegerile, implicit guvernarea. Cum PSD poate face si singur guvernul, desemnarea premierului ar trebui sa fie o simpla formalitate. Nu insa si pentru Klaus Iohannis, care a declarat deja ca nu va desemna ”o persoana care e urmarita penal sau condamnata penal, sau are probleme de integritate”. Impulsionati de scorul electoral de-a dreptul istoric, pesedistii ignora zicerea prezidentiala si il propun pe Liviu Dragnea premier. Ce-i drept, este pentru prima data dupa 1990 (cand FSN si-a adjudecat pe cont propriu majoritatea parlamentara) cand un singur partid si nu o alianta obtine peste jumatate dintre mandate. Este vorba de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, care si-a depasit toti predecesorii celebri (Adrian Nastase, Mircea Geoana, Victor Ponta) cu aceasta performanta. Iar cum atat programul cat si campania PSD au fost axate pe Liviu Dragnea (el a prezentat programul si tot el a fost pus in permanenta de adversari in antiteza cu premierul dreptei, Dacian Ciolos), pesedistii spun acum ca romanii au votat in cunostinta de cauza, in proportie de peste 50%, cu ”Liviu Dragnea premier”. In calea celor care il vor pe liderul PSD la Palatul Victoria sta insa o lege din 2001, care interzice numirea in functia de premier a unei persoane condamnate. ”Legea este neconstitutionala, nu poti interzice drepturile unui om pe o perioada nelimitata, inclusiv dupa ispasirea pedepsei. Constitutia nu contine asemenea limitari si ea prevaleaza in fata oricarei legi iar presedintele este garantul Constitutiei”, bat saua adeptii lui Dragnea, in speranta ca va pricepe si ”iapa” Iohannis. Convinsi ca o numire a lui Liviu Dragnea in fruntea Executivului este benefica pentru pastrarea pacii atat in PSD cat si in Parlament, implicit pe toata scena politica a Romaniei in noua configuratie consacrata de alegerile de duminica, partizanii ideii ii atrag atentia presedintelui Klaus Iohannis ca ignorarea vointei exprimate de mai mult de jumatate dintre romanii veniti la urne risca sa ”afecteze serios” stabilitatea interna a Romaniei si asta cu doar doi ani inainte ca tara noastra sa-si asume presedintia UE. Nu in ultimul rand, cei care il vad premier pe Liviu Dragnea vorbesc de bunele relatii existente intre acesta si liderii socialistilor europeni si amintesc ca PSD este, de fapt, ”partidul care a bagat Romania in NATO si a inchis capitolele de aderare la UE”.

author avatar
Simona Badulescu
799 afisari

8 COMENTARII

  1. ,, Spectaculos scor ”, ,, scor fabulos ”… Stiri handicapate pentru o tara handicapatã, miloaga Europei. În conditiile în care prezenta la vot a fost de nici 40 la sutã iar penalul PSD ( tot schimbãm hoti cu hoti de ani si ani ) a obtinut…cît? 40%? Ceva mai mult? De ceilalti ciumeti care acced în Parlament nici nu mai vorbim. Deci, SI pe ãstia, PSD, i-au votat mai putin de 20% dintre sclavii cu asa-zisul drept de vot, din România. Moahaaaamã, ce reprezentativi! Cam asta e situatia la asa-zisele alegeri ( ale cui? ) de prin 2000 încoace. Dar rezultatele sînt fabuloase ( ce, mããã?!?! esti cretin??? ) si spectaculoase ( amice, esti idiot!). Nu aveti simtul mãsurii. Pisa-m-as!

  2. Încã ceva: sub 20%, deci mai putin decît a cincea parte, nu înseamnã cã ” românii au votat pentru premierul Dragnea ” – alt munte de cinste si moralitate, si-ãsta…

  3. ,, Spectaculosul scor ”, ,, scorul fabulos ”… Stiri handicapate pentru o tara handicapatã, miloaga Europei. În conditiile în care prezenta la vot a fost de nici 40 la sutã iar penalul PSD ( tot schimbãm hoti cu hoti de ani si ani ) a obtinut…cît? 40%? Ceva mai mult? De ceilalti ciumeti care acced în Parlament nici nu mai vorbim. Deci, SI pe ãstia, PSD, i-au votat mai putin de 20% dintre sclavii cu asa-zisul drept de vot, din România. Moahaaaamã, ce reprezentativi! Cam asta e situatia la asa-zisele alegeri ( ale cui? ) de prin 2000 încoace. Dar rezultatele sînt fabuloase ( ce, mããã?!?! esti cretin??? ) si spectaculoase ( amice, esti idiot!). Nu aveti simtul mãsurii. Pisa-m-as!

  4. Pe marele Oliviu l-au propus premier cei care afirmau,printr-o voce suava,ca alegatorii sa aleaga intre Ciolos mercenarul sorosit si Oliviu cel penal,atunci norodul a ales facand iar haz de necaz,oare cine este principalul vinovat pentru situatia de azi? cred ma mutalakul din fruncea coloniei.

  5. O sa ajungem sa ne spargem capetele, noi intre noi, pe strada si Mutalaul tot nu-l va numi pe Dragnea premier.

  6. CONSTITUTIA RO prevede la: ARTICOLUL 61 (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. (2) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat. PREZENTA LA VOT la alegerile din 11.12.2016 este conform http://prezenta.bec.ro/ Prezenta la vot in fiecare judet este de sub 50% . Media pe tara fiind sub 40%. Parlamentul POATE FI ORGANUL REPREZENTATIV suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării NUMAI DACA prezenta la vot depaseste 50%. Altfel PARLAMENTUL nu este reprezentativ si incalca prevederile CONSTITUTIEI la art. 61. DREPT URMARE TREBUIE FACUTA urgent CONTESTATIE LA CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI SI DISPUSE MASURI IN CONSECINTA, DACA RO NU SE REGASESTE IN LUMEA A TREIA.

  7. Bai nene,este NORMAL ca poporul a votat pentru DRAGNEA,ca acesta sa fie PREMIER ,deoarece a prezentat poporului un program de guvernare ,pe intelesul oricui si bun pentru romani!!!….daca NU este numit premier inseamna ca Presedintele nu asculta vointa poporului si este grav…..ce penal ,nene,cand EL nici pana acum NU are MOTIVAREA in scris pentru ce a fost CONDAMNAT,data de d-na LIDIA STANCIU !….acum cand se va merge la CCR in problema asta ,se va da ochi in ochi cu d-na LIDIA ,care o sa explice aceasta condamnare si in scris….s-a gandit ,ca daca i se va da aceasta MOTIVARE in scris ,trebuiesc mai multi CONDAMNATI chiar si UNII agreati de la COTROCENI….si nu s-a mai dat si uite cum DRAGNEA plateste singur „oalele sparte”…si NU-I normal….un pensionar …..

  8. Poporul nu a votat pe L Dragne.A fost votat PSD.Cei care vor propune pe Dragnea,prim ministru,incalca legile in vigoare ale statului roman.Si nu au ce cauta intre oamenii de baza ai statului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger