AcasăNewsRomania vine in ajutorul Greciei cu doua avioane, unul configurat pentru stingerea...

Romania vine in ajutorul Greciei cu doua avioane, unul configurat pentru stingerea incendiilor

Oficialii romani au decis trimiterea in zonele afectate de incendiile devastatoare din Grecia a doua avioane militare care sa ajute fortele de interventie care lupta deja cu flacarile.

In acest sens, s-a anuntat ca au fost pregatite o aeronava C-27 J Spartan, configurata pentru stingerea incendiilor, dar si un aparat de zbor C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, care urmeaza sa decoleze in cursul acestei zile catre Grecia, pentru a sprijini eforturile autoritatilor elene de a domoli flacarile din zona Atenei.

De altfel, Mihai Fifor, seful MApN, anunta ca cursul zilei trecute a discutat in doua randuri cu ministrul grec al Apararii, in incercarea de a afla cum poate Romania sa ajute statul elen. „L-am informat ca, prin Mecanismul European pentru Situatii de Urgenta, putem sa sprijinim cu toate mijloacele de care dispune MApN pentru a interveni in aceasta situatie de criza”, a transmis Fifor.

sursa foto: facebook.com/Centrul.Televiziune.Film.MAPN

241 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta e ca in povestirea cu ia jungla foc si toate insectele animalele pasarile fugeau numai un colibrii val vartej cara apa in cioc si turna pe foc, la un moment dat se apropie un tigru si zice :-Tu ai inebunit de ce nu fugi? Tu nu vezi arde tot si tu vrei sa stingi focul cu ciocul? La care colibri:Daca toate fiintele ar turna apa am stinge focul…
    Europa, Nato o formatiune utilitara trebuie pregatitite cu 200 de avioane speciale cu substante ce absorb oxigenul pt a stinge astfel de incendiu acum da si pe viitor… La fel Nato trebuie sa fie pregatita si pentru razboaie atipice.

  2. In grecia numarul piromanilor depaseste numarul lasilor si tradatorilor luati la un loc de la noi.Aceasta piromanie dateaza de mult timp,iar Grecia,fiind o tara turistica,ar fi trebuit sa fie mult mai pregatita,inclusiv cu ajutor nato,pentru prevenirea si combaterea rapida a eventualelor focare aparute in zone predispuse de a fi incendiate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger