AcasăNewsRomania, viitoarea tinta a lui Putin

Romania, viitoarea tinta a lui Putin

NATO intentioneaza sa desfasoare cinci baze in Europa de Est, inclusiv in Romania. Presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca va raspunde militar la extinderea NATO.

Putin pregateste tancurile contra expansiunii NATO in Europa de Est

NATO a anuntat ca va infiinta cinci baze in Europa de Est, in tari precum Letonia, Lituania, Estonia, Romania si Polonia.

Forte de reactie rapida

Conform planurilor NATO, pana la 600 de militari vor fi stationati la fiecare baza. Insa, planurile urmeaza sa fie discutate detaliat la summitul NATO din Tara Galilor, din 5-6 septembrie. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat anterior ca alianta doreste o prezenta mai concreta in Europa de Est. Potrivit lui Rasmussen, la summitul NATO din Tara Galilor va fi luata o decizie privind sporirea eficientei fortelor NATO de reactie rapida pentru a raspunde mult mai repede la noile amenintari. Aceste forte de reactie vor necesita crearea infrastructurii corespunzatoare in statele membre ale Aliantei. Rasmussen  este incredintat ca aliatii NATO din Est vor fi multumiti de acest plan. Alianta va lua toate masurile necesare pentru a asigura apararea si protectia eficienta a fiecarui stat membru al NATO.

Moscova pregateste tancurile

Presedintele rus, Vladimir Putin, si-a anuntat opinia in privinta extinderii NATO langa coastele Rusiei, la intrunirea Consiliului de Securitate din Moscova: Rusia va raspunde militar! NATO isi face baze in Europa de Est, isi trimite navele militare in Marea Baltica si Marea Mediterana,  sprijina finantarea armatei ucrainene, cu scopul de a „inghesui” Federatia Rusa. „Vom pregati un raspuns pe masura la aceasta expansiune a NATO”, a declarat Putin. „Nu conteaza ce spun partenerii nostri occidentali, noi vedem ce se intampla. Daca NATO isi consolideaza fortele in Europa de Est, inclusiv in Marea Neagra, asta nu este pentru aparare. Este un sistem ofensiv,” a subliniat Putin. Romania are toate „elementele” sa devina tinta a Rusiei. Poate ca fortele de interventie ale NATO sa fie intradevar rapide si eficiente. 600 de soldati?! In fata Rusiei? OK! Keep in touch!

 

author avatar
Adina Mutar
2.208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger