AcasăNewsRomania, tinta „atacurilor teroriste” ale seicului Omar Bakri

Romania, tinta „atacurilor teroriste” ale seicului Omar Bakri

Omar Bakri se descrie singur ca fiind un clovn inofensiv

Pe londonezi, seicul extremist in declaratii i-a exasperat, pana ce autoritatile s-au saturat si l-au expulzat in 2005, acesta stabilindu-se in Liban.

Omar Bakri se descrie singur ca fiind un clovn inofensiv

Nascut in Siria, Omar Bakri a fost urmarit pentru ca era membru al Fratilor Musulmani. La Londra a locuit peste 20 de ani, ajutand la dezvoltarea organizatiei internationale sunnite Hizb ut-Tahrir.

„Ayatollahul din Tottenham” se uita la „The Lion King”

Telul acestei organizatii este unirea tarilor musulmane intr-un imperiu islamic sau califat, cu un lider unic. In ciuda interventiilor sale extrem de incisive, seicul Omar Bakri fusese poreclit „Ayatollahul din Tottenham”, fiind considerat inofensiv. Jurnalistul britanic Jon Ronson, in volumul „Ei! Aventuri cu extremisti”, a scris ca acesta adora sa se uite la desene animate, „The Lion King” fiind filmul lui preferat. Inainte de a fi arestat dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, pentru desele sale incitari la violenta, Bakri l-a sunat pe Ronson si, conform inregistrarilor, i-a spus:„ Oh, Jon, tu stii ca sunt doar un clovn, ca sunt de tot rasul, ca sunt inofensiv, nu-i asa?”. Nu stim ce i-a raspuns Jon, dar autoritatile britanice l-au eliberat repede.

Romania, „teritoriu islamic”

Abia cand s-a afiliat grupului extremist Al-Muhajiroun, care avea legaturi cu Al Qaida, autoritatile britanice l-au luat in serios, dar l-au mai tolerat un an, pana a fost expulzat. Acum a iesit iar in evidenta, declarand publicatiei bulgare „24 Ceasa” ca Bulgaria si Romania sunt „tinte legitime” pentru un atac terorist. Romania, pentru ca are trupe in Afganistan si Irak si are colaborari militare cu Israelul. Si pentru ca „Romania e teritoriu islamic ce trebuie eliberat”! Mai grav decat declaratiile seicului este un raport proaspat al FSB, in care ofiterii rusi avertizeaza ca incendiile din Europa sunt „opera” Al-Qaida. Alexander Bortnikov, seful FSB, afirma ca membrii Al-Qaida discuta pe forumuri despre declansarea „jihadului in padurile Uniunii Europene”.

author avatar
Adina Mutar
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger