Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romania, tara unde dascalii invata odata cu elevii

Romania, tara unde dascalii invata odata cu elevii

Autor:

Pai daca in loc sa schimbe dintii la greble, falsii stomatologi umbla prin gura oamenilor, de ce n-am avea si invatatori pe alaturi cu limba romana.  Cazul elevului care  a fost notat cu calificativul „suficient” pentru ca a scris corect cuvantul „patinoar” e simptomatic pentru prabusirea invatamantului romanesc.

 

romania 1 Romania, tara unde dascalii invata odata cu elevii

Limba romana, pe “patinuar”

Un parinte din Iasi a postat pe Facebook lucrarea corectata gresit de invatatorul copilului sau, elev in clasa a II-a. Invatatorul a corectat cuvantul “patinoar” scris corect de copil si l-a inlocuit cu “patinuar”. Eminentul dascal se numeste  Spiridon Andries, potrivit presei iesene,  si este autor de manual de limba romana. Atunci poate afla ca  forma corecta este patinoar, pentru ca este un cuvant imprumutat din limba franceza (patinoire) si pastraza forma din limba de origine.  „Iasi, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasa si s-a dus direct la dex-ul cel mare si greu (nu ala on-line), pe care-l rasfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a intrebat: Tati, eu unde am gresit, nu inteleg?Ce sa-i raspund, domnule invatator, de la clasa a II-a B ? Am incercat totusi sa-mi lamuresc copilul, ca traim intr-o tara in care ne dorim si luptam zi de zi, „sa apuna pe vecie acest sUare intunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufunda, incet incet, intr-un neant”…”, a scris Ionel Tarnovski, tatal elevului. Cazul a devenit viral pe reteaua de socializare.

Ecaterina Andronescu, “revoltata”, dar defazata

Ministrul Educatiei a declarat ca invatatorul din Iasi va fi trimis intr-un program de evaluare,  urmand ca directorul scolii sa rezolve situatia. Pana aici e de inteles, doar ca Andronescu vorbeste despre „doamna invatatoare”, desi este vorba de un barbat  care preda la Colegiul „Mihai Eminescu”.  romania 2 Romania, tara unde dascalii invata odata cu elevii“Am vazut. Regret nespus si o sa ma interesez ce cauta doamna aceea invatatoare sau ce o fi domnia sa, care corecteaza scrisul corect al unui copil. M-a revoltat si pe mine. Pai sa o trimitem pe doamna intr-un program de evaluare, da? Sa vedem daca mai poate ramane la catedra daca nu stie scrie corect romaneste sau nu. Acest lucru as vrea eu sa intreb si sa aflu si sa vad ce a facut directorul. Este ingrozitor de neplacut si pentru mine sa vad ca un profesor dintr-o scoala unde elevul se duce sa invete …Sper sa fie un caz singular”, a spus Ecaterina Andronescu. Dar mai sigur nu, deficitul de invatatori ,educatoare si profesori este acut, chiar si cu maririle salariale din anul acesta. Aproape 10.000 de cadre didactice sunt deja pensionate, chiar daca  au ales sa-si continue activitatea, legea nu le permite acest lucru decat pentru trei ani. Sindicatele din invatamant au avertizat ca multi dascali au fost inlocuiti in scoli si gradinite cu personal necalificat.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!