Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romania, sub asaltul mascatilor

Romania, sub asaltul mascatilor

Autor:

Anchetatorii au facut, ieri, peste 50 de perchezitii in Bucuresti si in 22 de judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul gestionarii uleiurilor uzate, prejudiciul fiind de aproximativ 29 de milioane de euro. Sursele noastre spun ca sunt ridicate documente si de la reprezentante ale Mercedes si Toyota.

 

Perchezitii Mascati 4889 Romania, sub asaltul mascatilor

S-a ajuns chiar si la Mercedes si Toyota

Potrivit Politiei, perchezitiile au loc in Bucuresti si in judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Galati, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis si Vrancea, la sediile sociale si la punctele de lucru a 17 societati comerciale implicate in activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, si care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Doi lei, alti doi lei, plus inca doi lei…

De asemenea, au fost ridicate inscrisuri de la 44 de firme importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate emise de societatile implicate in activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor. Totodata urmau sa fie ridicate documente si de la reprezentanta Mercedes din Voluntari si de la reprezentanta Toyota din Pipera. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piata nationala ar fi evidentiat in actele contabile si in alte documente legale operatiuni fictive care atestau indeplinirea obligatiilor privind gestionarea uleiurilor uzate. In acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru catre Fondul pentru Mediu, in vigoare in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenta dintre cantitatile corespunzatoare obligatiilor anuale de gestionare si cantitatile de uleiuri uzate gestionate.

Evaziune de 29 de milioane de euro

Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro. Un asemenea desant al mascatilor nu s-a mai vazut din noiembrie anul trecut, cand s-au facut descinderi in cazinourile si salile de jocuri de noroc din 29 de judete din Romania. Atunci au fost puricate 313 de locatii, plus in 142 de de puncte de lucru. Mai aproape, luna trecuta, s-au facut perchezitii in Capitala si in opt judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, si una dintre locatiile vizate de perchezitii a fost locuinta asazisului Rege al tiganilor,  Cioaba.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!