AcasăNewsRomania, sodomizata energetic in plina iarna

Romania, sodomizata energetic in plina iarna

Rechinii atenteaza la siguranta nationala. PSD face pe el de frica!

De la an la an si de la o luna la alta, grija statelor lumii pentru independenta energetica atinge noi si noi provocari. Marile puteri ale lumii duc razboaie pe toate fronturile, iar la o adica nu se feresc sa foloseasca inclusiv arme de ultima generatie, totul pentru suprematie in cel mai vital sector al economiei. Fara energie, nu ai putere, iar daca nu ai putere devii o tinta pentru cine detine puterea! E atat de simplu incat ne crucim cum de Romania nu intelege ce sansa uriasa are. Sau poate ca pricepe, dar nu o face Guvernul, ci taberele interesate sa controleze piata si sa faca bani, grupari constiente de oportunitatea ivita.

Rechinii atenteaza la siguranta nationala <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> face pe el de frica

Ce se intampla in sectorul energiei de cateva zile nu are legatura cu vreo speculatie pe bursa. Nicidecum! Doar naivii pot banui ca niste profitori trag foloasele unor combinatii de acest fel. In realitate, este vorba despre un atentat la siguranta nationala a Romaniei si nimic altceva!!! In orice tara cu pretentii, un episod ca asta aducea pedepse cu inchisoarea de zeci de ani, ca sa nu mergem pana la condamnari la moarte (pedeapsa inca in aplicare in SUA)!

Sa fie clar, toate statele lumii si-au creat legi speciale pentru asemenea situatii, iar siguranta nationala nu a fost ingradita doar la cazurile de atac armat; deloc, termenul a fost extins atat cat sa cuprinda si alte sectoare vitale pentru existenta unei natiuni! Cum ar fi energia, in cazul de fata. Explozia preturile din ultimele zile pe piata romaneasca are la baza un plan bine ticluit, pus la cale nu de ieri pe maine; aici e vorba de asasini economici, speculantii si profitorii sunt la categoria amatori!

Inchidem minele, importam carbune

Ani la rand, Romania a fost sodomizata in fiecare ianuarie ori februarie pe chestiunea energiei. Fix in mijlocul iernii, minele noastre nu mai extrag carbune, productia se sisteaza, stocurile se epuizeaza, iar tara se indatoreaza. Cum? Pai, Statul se vede obligat sa cumpere carbune luat de pe piata externa, asta desi muntii patriei gem de asemenea resurse. Miercuri noapte, primul grup al termocentralei de la Rovinari a fost inchis, restul grupurilor avand aceeasi soarta in dimineata zilei de joi.

Ni se spune ca este o criza fara precedent in sectorul energetic, dar combinagii si complicii lor au cantat aceeasi placa si-n trecutul nu foarte indepartat, semn ca mai toate guvernele postdecembriste s-au mufat la conducta cu bani a acestor adevarati asasini economici! Importuri masive au fost facute joi dimineata, la prima ora, intrucat consumul la nivel national (8900 megawati) depasea cu mult productia interna.

Dancila ridica din umeri, romanii platesc decontul

Primul-ministru se preface ca nu vede atentatul la adresa Romaniei si livreaza poporului un discurs neutru, de genul „am cerut lamuriri si…”. Si, taci, Viorico! Ori esti oarba si nepriceputa, ori ignoranta si nu-ti pasa de soarta tarii, din astea doua, una! In plin atac la siguranta nationala, premierul trimite Corpul de control al primului-ministru la Complexul Energetic Oltenia. Ete, fas, asa ar raspunde fi’miu la controlul asta, tot la fel de tare (puneti voi ghilimelele) se tem si maharii de la CEO!

Ca o dovada a nepriceperii supreme, Dancila anunta ca a solicitat tuturor structurilor de siguranta nationala informatii legate de criza din energie. Pai, stimata doamna si distinsa, misiunea acestor structuri este sa previna astfel de episoade, precum criza pe care o traversam in prezent! Degeaba iti vor spune structurile cine e in spatele manevrelor (stii prea bine!), raul este deja facut, facturile marite s-au trimis catre populatie, banii au si iesit din portofelele noastre!!! „Nimeni nu se poate juca cu independenta energetica a Romaniei”, zice Dancila. Nu, zau! Uite ca poate si, ce sa vezi, uite ca o si face!

Dupa razboi, multi Basesti s-arata!

Din penibila categorie „dupa razboi, multi Basesti s-arata”, hop si matrozul politicii romanesti cu o declaratie mai jenanta chiar decat cei 10 ani in care a incalecat Romania. „Era greu de imaginat ca in iarna anului 2018 un mare complex energetic cum este cel de la Rovinari ar putea trece la reducerea productiei de energie electrica prin oprirea unui grup energetic, urmare a lipsei carbunelui din depozite. Oare cat de nepasator, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei sau un director general care nu vegheaza la formarea stocurilor de carbune pentru iarna, cand in subordinea aceluiasi ministru sau in subordinea aceluisi director general al Complexului Energetic Oltenia se afla si exploatarea de carbune si producerea de energie electrica?! Afara din functii incompetentilor!”.

Finalul este apoteotic – „Afara din functii, incompetentilor!” – si ma face sa privesc cu nostalgie la vremurile cand specialistii PDL guvernau Romania. Doamne, ce lapte si miere cu Udrea&Co!

author avatar
Nicholas Cezar
1.264 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa fie intrebat Pontakul de ce s-a renuntat la finalizarea unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda,oare a fost avertizat cu puscaria ca in cazul autostrazii Comarnic-Brasov,cred ca asa a fost,mai ales ca venise chinezii cu banii.Cat ar fi produs aceste grupuri ar fi fost egal cu puterea instalata de care ducem lipsa acum.

  2. Iată graficul energetic al României grafic ultima decada 2017:
    Energie vant-34 la suta-ok
    Energie nucleara- 19 la sută-slab
    Cărbune ars – 19 la sută-oculta vrea inchiderea
    Apa-18 la suta-f slab
    motorini pacuri-8 la suta-ma lasă rece
    Foto volti-7 la suta-fantezii
    Lemne 1 la suta – arhaic
    34+19+19+18+8+7+1= cât pe ci 100
    Deci cu 2 Hidrocentrale și o centrala atomica devenim independenți cu condiția sa scădem kilowatu sub jumate decât acum altfel ma lasă rece.

  3. Popandaul de Dancila semneaza orice i se baga sub nas . Miscarea cu taxarea de 2% asupra cifrei de afaceri pentru producatorii de carbune ni se pare ca frizeaza ceva antinational. De unde sa luam energie daca nu de la rusi . Seamana ca doua picaturi de apa cu miscarea catelusului Ponta cand a inchis sonde de gaze iar Romania si am fost nevoiti la preturi mai mari sa dam bani la rusi . In ce tara traim ?

  4. Final apoteotic cu numiții directori ai PSD? Sa fim serioși. As vrea un ger năprasnic sa rămână teleomelteni fără lumina câteva zile poate atunci se vor face strategii energetice pt tara și nu pt PSD.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger