AcasăNewsRomania, prezenta la descalecatul americanilor in Ierusalim

Romania, prezenta la descalecatul americanilor in Ierusalim

Oficialii romanii au dat ”unlike” liderilor europeni si s-au dus gramada langa Ivanka Trump

Desi pozitia UE ramane in continuare nefavorabila mutarii ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, Romania a trimis reprezentanti la receptia de primire a delegatiei SUAorganizata, ieri, in Israel, cu o zi inainte de mutarea ambasadei.

Oficialii romanii au dat unlike liderilor europeni si s au dus gramada langa Ivanka Trump

Romania plus alte trei tari membre UE – Austria, Cehia si Ungaria – au ales sa participe la inaugurarea noului sediu din Ierusalim in care va functiona, de astazi, Ambasada SUA din Israel. Si asta dupa ce, zilele trecute, Romania, Cehia si Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune prin care UE sa condamne mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. La receptia organizata ieri, cu o zi inaintea ceremoniei oficiale de mutare a Ambasadei SUA intr-o cladire situata in Arnona (cartier din sudul Ierusalimului) si care din 2010 si pana acum a functionat ca o anexa a consulatului american, au fost reprezentate, la nivel de ambasadori, 40 din cele 86 de state care au misiuni diplomatice in Israel. In ceea ce-i priveste pe americani, acestia au trimis-o la inaintare pe fiica presedintelui, Ivanka Trump, care a fost insotita si de sotul ei – consilierul prezidential Jared Kushner plus alti oficiali. Revenind strict la Romania noastra, mai trebuie precizat ca Autoritatea Palestiniana a condamnat, sambata, pozitia adoptata, respectiv sustinerea acordata mutarii Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Palestinienii participa si ei la inaugurare …

Asa cum era de asteptat, palestinienii iritati nu s-au multumit doar cu proteste diplomatice ci au decis sa se stranga cu zecile de mii de-a lungul frontierei dintre Gaza si Israel, pentru a protesta astfel fata de transferarea ambasadei americane la Ierusalim. Protestul este sustinut public si de liderii Hamas, care au si incurajat de altfel intentia manifestantilor de a forta bariera de securitate pentru a intra in Israel, chiar daca actiunea implica riscul ca totul sa se sfarseasca intr-un adevarat adevarat macel. Indiferent de modul in care va decurge mutarea efectiva a ambasadei americane in Ierusalim, cert este ca evenimentul a amorsat tensiunile din zona. Iar Romania si-a ales exact acest moment pentru a renunta la nuante si a alege o pozitionare clara in tabara israeliana.

author avatar
Simona Badulescu
669 afisari

2 COMENTARII

  1. Si au intrat pe bou in Ierusalim muktimea cu craci si ? mărăcini ovationa Osama Osama Osama… Recunoscand pe Eliberator…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger