Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romania pierde miliarde din cauza chinezariilor!

Romania pierde miliarde din cauza chinezariilor!

Autor:

Din cauza produselor falsificate care sufoca piata, tara noastra are pierderi de vanzari ce se ridica, anual, la 3,67 miliarde de lei.

 

522 Romania pierde miliarde din cauza chinezariilor!Suntem pe locul doi dintre statele cele mai afectate de scaderea vanzarilor din cauza contrafacerilor, estimeaza Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala.

La nivel european, produsele contrafacute – de la incaltaminte si produse electronice pana la asa zisele ceasuri de lux  – duc si la pierderea a mii de locuri de munca in sectoarele respective.

Romanii s-au obisnuit sa vada “Adibas”(dar si “Daiads”), “Soanic”, “Soany”, “Hike”, “Raymond Will” etc, copii grosolane ale originalelor. Dealtfel, Alibaba, cea mai mare companie de comert on line din China, specializata in piratarea brandurilor mondiale, anunta ca isi va dubla, pana in 2020, valoarea tranzactiilor, la peste 900 de miliarde de dolari.

Paradoxal, in Romania si domeniul farmaceutic este infestat, vanzarile de contrafaceri se ridica la peste 16%, de patru ori mai mult decat media UE. Urmeaza sectoarele produselor cosmetice, articole sportive, imbracaminte, incaltaminte, jucarii, ceasuri de mana si bijuterii, electronice, bauturi alcoolice etc.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!