AcasăNewsRomania, pe traseul armelor catre revolutionarii sirieni

Romania, pe traseul armelor catre revolutionarii sirieni

Un fost imam al uneia dintre cele mai mari moschei din Suedia a declarat ca a cumparat arme pentru revolutionarii sirieni din Libia, Bosnia si Romania.

Imamul, cetatean suedez, si-a format o retea prin care a trimis in Siria, in ultimele 18 luni, o cantitate importanta de armament.

Tancurile lui Bshar au nevoie de lansatoare de rachete ca sa fie distruse

Niciun secret

Conform declaratiilor acestuia, armele erau cumparate in principal din Libia, dar si din tari europene ca Bosnia si Romania. Fostul imam este socotit unul dintre cei mai importanti sefi de retea care ii aprovizioneaza pe revolutionarii sirieni in lupta cu armata lui Bashar al-Assad. In principal, reteaua lui aproviziona orasul Homs. Fostul imam apare si intr-un raport Carnegie, ca sef de retea de trafic de arme catre revolutionarii sirieni. „Nu este niciun secret”, sustine fostul imam. Revolutionarii trebuie sa-si apere familiile, orasele, de armata lui Bashar, pusa pe crime si distrugere. Cu banii stransi de regula prin intermediul retelelor sociale, fostul imam se asigura ca sunt cumparate arme din Libia, Bosnia, Romania si alte tari europene. Acestea erau transportate ulterior cu vaporul sau avionul in Turcia, de unde erau introduse cu camionul in Siria.

„Executivul” infirma declaratiile sefului

Reporterii postului public de radio suedez au reusit sa il intalneasca pe Nazir Hakim, cel care se ocupa efectiv de cumpararea armelor. Hakim a confirmat ca organizatia primeste fonduri din lume si ca acesti bani sunt folositi pentru cumpararea de armament. Dar, a afirmat acesta,  armele sunt cumparate de la oameni din cadrul regimului sirian, ci nu din Balcani, Irak sau Libia. El a adaugat ca organizatia efectueaza transporturi din Libia, dar de lapte, ci nu de arme.

author avatar
Adina Mutar
756 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger