AcasăNewsRomania, pe „harta mentala” a lui Herman Achille van Rompuy

Romania, pe „harta mentala” a lui Herman Achille van Rompuy

„Pupat toti Piata Independentei” si Van Rompuy luat Colanul!

Presedintele Consiliului European, Herman Achille van Rompuy, a efectuat o vizita in Romania, fiind bucuros sa se adreseze in plenul Parlamentului.

„Pupat toti Piata Independentei” si Van Rompuy luat Colanul!

Domnia sa poate ca nici n-a avut cunostinta de stradania oficialilor romani de a-i asigura un „plen”, parlamentarii damboviteni tocmai fiind prinsi intr-o partida de catch electoral, pe viata si pe moarte.

MRU, cu ruga la opozanti

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a rugat pe Crin Antonescu si Daniel Constantin sa-i aduca in Parlament pe membrii PNL si PC, sa nu se simta Van Rompuy singur in ditamai sala. Cei doi au fost intelegatori, drept pentru care MRU i-a caracterizat ca „politicieni responsabili”. „Needucatul” Ponta, insa, nu i-a raspuns premierului la telefon. Mai rau, aflat in sala, a iesit exact in momentul in care Van Rompuy primea Colanul Parlamentului Romaniei, „o distinctie foarte rara”. Roberta Anastase l-a acuzat pe Victor Ponta de „lipsa de diplomatie, de educatie in general”. Nimanui nu i-a trecut prin cap ca, poate, Ponta a realizat brusc ca Van Rumpoy e „flemish”, adica belgian olandez, iar Olanda e tara aia care s-a opus aderarii Romaniei la Schengen. Cum sa-i dea „colanul”?!

„UE, de neimaginat fara Romania”

Presedintele Consiliului European a fost, insa, bucuros sa se afle in tara noastra. Pentru a treia oara! De fiecare data in momente-cheie: in 1974, cand a purtat discutii cu tinerii romani, drept pentru care a fost „exilat” intr-o statiune la Marea Neagra, in 1989, ca observator, si acum, la aniversarea semnarii aderarii Romaniei la UE. „Tara dumneavoastra a ocupat un loc important in harta mea mentala a Europei”, a declarat Van Rompuy. De la mental la real sunt, insa, mai multi pasi. Romania mai trebuie sa lucreze ca sa castige increderea ca la toamna poate intra in Schengen!  Adica, la toamna, dupa alegerile anticipate din Olanda, al carui guvern a demisionat, iar Regina Beatrix a cerut dizolvarea Camerei Comunelor.

author avatar
Adina Mutar
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger