AcasăNewsRomania merge inainte. Trambitele suna-n gol

Romania merge inainte. Trambitele suna-n gol

Klaus Iohannis mai vrea un mandat. Nu e limpede de ce

Scriam prin februarie ca „Neguvernabila, simfonie pentru politica si alamuri”, ne suna zilnic in urechi si nu o intelegem. Sau poate ne prefacem ca nu intelegem. Articolul n-a avut cine stie ce cautare. Daca scriam despre chilotii Danielei Crudu, sutienul Elenei Udrea sau fandoseala partaita a lui Catalin Botezatu sunt sigur ca altul ar fi fost interesul. S-a intamplat asta si nu o data. Lumea e mai interesata de cancanuri, de porcarele si istorisiri cu vedete de mucava sau de cati copii a nascut Botezatu. Romania? Ce sa faci cu ea? E buna doar sa-ti afisezi patriotismul de taraba pe Facebook, sa te juri cu „sa moara mama” ca o iubesti si sa pui un steag tricolor pe contul tau de socializare. Nu tot timpul, ci doar la 1 Decembrie.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> mai vrea un mandat Nu e limpede de ce

Au trecut 10 luni de atunci. Te-ai fi asteptat sa vezi ca s-a mai miscat ceva in Romania. Ca ne e mai bine, ca respiram alt aer, curatat de mizerii si susanele politice, ca opozitia a inteles de ce nu poate lua puterea si ca puterea a priceput de ce n-a ajuns in opozitie.

Un pas spre ce?

In realitate, nimeni n-a inteles nimic. Opozitia isi joaca ultima carte. Cea a disperarii, a incompetentei, a imposturii si a numirii unui premier pe care nu-l are, un premier care nu exista. Motiunea de cenzura o ajuta exact cat ne-a ajutat si pe noi excursia lui Iohannis la Pompeii. Adica deloc. Trambitele suna-n gol ca Romania merge inainte. Deschideti larg geamurile si priviti in strada. Cand nu da cu spatele, Romania sta pe loc. Cine sa vada asta? Orban si PNL au treaba cu inlocuirea guvernului cu un altul, despre care nici ei nu stiu cum va arata.

Orban liderul opozitiei e disperat dupa putere Nu i a spus nimeni ca nu o va avea niciodata

Au treaba doar cu demolarile politice, fara sa aiba in minte nici macar trei masuri de guvernare, darmite un program. A zis Iohannis ca mai trebuie incercata daramarea Viorica Dancila? A zis. In loc sa vina cu un proiect de tara care sa-l uimeasca pana si pe chiriasul vremelnic de la Cotroceni, opozitia a ales varianta cu motiunea. Ce daca au trambitat victoria inainte de a-si numara voturile? Dupa ea, si ratarile sunt un pas inainte. Spre ce?

Mersul sleampat prin Europa

Pe de alta parte, puterea canta din surle ca ne indreptam spre o victorie. Inca nu e clar despre ce este vorba, cine beneficiaza de ea in mod concret. Mie mi se pare ca nu Romania. Scandalurile din PSD, aplanate sau inchise irevocabil, dupa cum au dictat interesele de moment, nu sunt decat o victorie de etapa asupra nemultumitilor din partid. Prea multe etape. Prea multi razvratiti. Cu ce ne-am ales? Daca se uita in camara, Romania nu o vede mai plina dupa ce ala si celalalt au fost inlaturati din partid. Victoria nu este a cetateanului de rand, el nu a avut de castigat de pe urma meciurilor interne. Desi tot timpul s-a trambitat ca guvernul e format din cei mai buni oameni, de fiecare data s-au gasit altii si mai buni. Crede cineva ca Danut Andrusca, ministru pentru nici un an la Economie, a mutat muntii din loc? Poate a zgarmat pamantul pe la poale, dar nu mai mult. In rest, s-a remarcat prin mutenie, la concurenta cu Iohannis. Sau aducerea lui Nicolae Badalau ne va transforma in a saptea putere economica a Europei, dupa cum tot viseaza Tariceanu? Sa fim seriosi. Cu „Baronul Ficatel” in fruntea Economiei, mersul Romaniei inainte arata cam sleampat, orice ati zice.

Cine merge inainte?

Ce ne pune Iohannis sub brad? Mai sunt cateva zile din an si nu se intrezareste nimic. Ne-a dat un scandal permanent cu justitia, plus inca unul cu Parlamentul si inca unul cu puterea. Astea sunt cele principale. Desfacute pe categorii, vedem ca fiecare are in spate zeci de scandaluri mai mici. Merge Romania inainte?

De Craciun Romania devine mai bogata primind cadouri Dupa care e la fel de saraca

Da, dar numai din scandal in scandal. Guvernul ba e bun, ba e incompetent. Romania ba e numai buna de intrat in Schengen, ba e corupta si nu se poate. Epuizat de repausuri prelungite, Iohannis crede ca Romania avanseaza prin parade militare, prin onoruri date de trupele de garda, prin decoratii imprastiate cu o darnicie in spatele careia se afla interesul si prin sunetele trambitelor din fanfara. Nu vede ca oamenii sunt tot mai tristi, dar politicienii sunt tot mai veseli. Sau vede si asta ii place cel mai mult. Si atunci, cum mergem inainte? Pardon, am gresit. Am vrut sa spun cine merge inainte?

author avatar
Valentin Boeru
2.201 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger