Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romania marcheaza preluarea presedintiei Consiliului UE. Eveniment special la Ateneu, in prezenta liderilor europeni 

Romania marcheaza preluarea presedintiei Consiliului UE. Eveniment special la Ateneu, in prezenta liderilor europeni 

Autor:

Presedintii Parlamentului European, Consiliului European si al Comisiei Europene, care vin in cursul acestei zile de 10 ianuarie la Bucuresti, vor participa, in cursul serii, la ceremonia de deschidere a presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si la concertul inaugural dedicat preluarii acestei presedintii rotative, pe durata a sase luni.

 

302369 268918899820855 1314750614 n 720x500 Romania marcheaza preluarea presedintiei Consiliului UE. Eveniment special la Ateneu, in prezenta liderilor europeni In cadrul evenimentului programat sa inceapa la ora 20 la Ateneul Roman prima parte va fi dedicata rostirii discursurilor de deschidere, de catre oficialii europeni prezenti in Romania, pentru ca apoi invitatii straini si romani sa se bucure de un moment artistic ce se anunta unul deosebit.

Astfel, sirul alocutiunilor din cadrul ceremoniei oficiale de lansare a presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene va fi deschis de catre premierul Viorica Dancila. Se vor adresa, apoi, invitatilor la evenimentul gazduit de Ateneul Roman Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Cat priveste programul artistic, va spunem ca va fi asigurat de Orchestra Uniunii Europene, formata  din muzicieni din cele 28 de state ale UE, respectiv de artisti  romani consacrati international – Ruxandra Donose, Adela Zaharia, Sorin Coliban si Corul Filarmonicii “George Enescu”.

sursa foto: www.facebook.com/filarmonica.george.enescu


1 Comentariu la Romania marcheaza preluarea presedintiei Consiliului UE. Eveniment special la Ateneu, in prezenta liderilor europeni 

  1. Cucustarca

    Ce rusine , o tara europeana care preia presedentia UE pentru 6 lluni si toate televiziunile care transmit festivitatile desfasurate nu s -au gandit sa traduca discursurile in limbi straine rostite de vorbitori. O nota proasta . Cumva ca votantii psd sa nu isi deschida mintea ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!