AcasăNewsRomania, lasata fara cheile vistieriei europene

Romania, lasata fara cheile vistieriei europene

Presidency my ass, cum ar zice Donald Trump

Totul e permis, dar pana la bani! Va jucati de-a presedintele (onorific, sa ne fie clar!), faceti propuneri, aveti pareri si idei, insa nu va atingeti de bani! S-a inteles? Mama, si ce frumos mai vorbise Donald Tusk in romana, cum i-a asezat el pe aceeasi coala de hartie atent impaturita pe Eliade si Duckadam (inspirat consilierul care a scris spiciul)! Doamne, ca la fel i-a prostit, pardon, vrajit si pe bulgari – (in discursul tinut la Sofia a schimbat doar fotbalistul).

Presidency my ass cum ar zice <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a>

Romania a preluat oficial presedintia Consiliului Europei, gata cu poze, ovatii si sprituri, hai, la munca! UE ne face si un cadou. Asa, de-nceput, sa stim ce inseamna darnicia Occidentului, caci vorbele lui Tusk prea ne-au dat aripi. Pe agenda de lucru a CE, primul punct trecut se refera la inghetarea platilor Uniunii Europene catre statele membre care intervin in instantele judecatoresti ori care nu oau masuri impotriva coruptiei si a fraudei!

E limpede, da? Avem justitie, frauda si coruptie, ingredientele ciorbei de potroace servita rezistentilor in prostie si ignoranta din Piata Victoriei. Fb-ul da in clocot, o armata de candizi necopti condusa de un bolsevic scuipat de istorie aplauda deja inchiderea robinetului cu fonduri europene, „ca sa nu mai fure PSD-ul banii UE”. Da, ca neprihanita UE saracea sub presedintia pesedista! Cum sa nu, se si pregateau alde Merkel, Macron si Salvini sa lase vistieria Bruxellesului pe mana seducatorului Dragnea!

E limpede ce s-a intamplat, hai sa nu ne mai furam singuri palariile. In prima ei zi la sefia Consiliului, Gioconda de Rosiorii de Vede a fost convocata in cabinetul presedintelui de facto, iar Donald Tusk a grait astfel: „n-am avut cand sa-ti zic la Bucuresti, dar o fac aici, mi-e mai usor. Canci bani de la UE, ai priceput, papusa?!”. Atat, nicio lacrima varsata, doar o mapa cu prioritatiile trasate Vioricai. Cap de lista – cum raman fara finantare europeana tarile membre care pun in pericol statul de drept si celelalte baliverne neomarxiste! Iar ca dovada ca nu glumeste, Europa a stabilit pentru miercuri dezbateri, iar joi vot in prima sesiune plenara a PE pe anul 2019.

Nu toti vor o asemenea lege

Culmea, propunerea nu se bucura de sprijinul tuturor europarlamentarilor. Bunaoara, eurodeputatii din comisiile de Buget si Control bugetar au adaugat garantii pentru a se asigura ca guvernele vor face plati in continuare beneficiarilor finali, chiar daca finantarea UE este suspendata. Nu se specifica in ce masura tarile membre UE pot ajunge in situatia de a ramane fara bani europeni, totul ramane la latitudinea Comisiei Europene, care stabileste care sunt deficientele observate in functionarea statului de drept. Cu alte cuvinte, daca Bruxellesului nu-i place fata ta, risti declansarea unei astfel de proceduri. Iar pesedistii au toate sansele sa fie dati exemplu, doar sunt clientii favoriti ai lui Frans Timmermans.

author avatar
Nicholas Cezar
1.908 afisari

7 COMENTARII

  1. ” Iar pesedistii au toate sansele sa fie dati exemplu , DOAR SUNT CLIENTII FAVORITI AI LUI FRANS TIMMERMANS . ” De ce mai invarti cutitul in rana ? Frans Timmermans este candidatul PARTIDULUI SOCIALISTILOR EUROPENI pentru sefia Comisiei Europene anul acesta in luna mai in locul lui Jean -Claude Junker . PSD ar trebui sa se inchine providentei sa castige alegerile Manfred Weber , candidatul PARTIDULUI POPULARILOR EUROPENI ? Din lac in put ? Nu cumva , putreziciunea le vine prin san si nu mai trebuie sa bajbaie dupa tapi ispasitori , realizand haul in care se scufunda incet si sigur ? P.S : N-ar fi rau sa acorzi timp literaturii stiintifico-fantastice sau ufologiei , sceneta cu Gioconda Rosioara si Tusk arata disponibilitate pentru un astfel de gen . Chapeau !

  2. Si se astepta cineva ca o Colonie sa fie tratata altfel decat cu siktir in privinta unei finantari pentru dezvoltare.Prima tara sanctionata ar trbui sa fie Franta,unde se petrec evenimente mult prea neclare si dubioase totodata,ce la astia nu este coruptie,adica legatura lui macrou? cu multinationalele ar fi foarte legala sau legata cu sume stiute numai de ei.

  3. Dar ce stat care a deținut președinția C.E. a avut ,,cheile visteriei” ??! Sau doar vorbim…discuții ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger