AcasăNewsRomania, in razboi!

Romania, in razboi!

Desi nu ne ataca nimeni, Mihai Fifor crede cu tarie in planul strategic de aparare. Pe banii nostri

Nu este limpede pentru nimeni cu cine ne batem. Nu stim de ce ne ataca aia sau altii. Si nici macar daca, totusi, ne ataca cineva. Nu stim de ce trebuie sa ne razboim, dar cumparam ca disperatii armament de peste tot. Fifor, omul cu Apararea, spune ca nu face shopping cu 2 la suta din PIB-ul Romaniei, dar, dincolo de gardul MApN, cam asa se vede. Si se mai vede si cat de mare este iubirea americanilor fata de romani, din moment ce, in mod regulat, isi aduc aminte ca mai au ceva de vanzare.

Desi nu ne ataca nimeni Mihai Fifor crede cu tarie in planul strategic de aparare Pe banii nostri

Repetenti la comunicare ca intotdeauna, PSD si guvernele lui au omis cu buna stiinta nu sa spuna la ce ne trebuie atata armament, ci cu cine ne luptam. Si, indeosebi, de ce.

Contract semnat cu o bataie pe umeri

Ultima achizitie zgarie auzul rau de tot. Am cumparat un radar tridimensional de la Lockheed Martin, cel mai mare producator de armament din lume. Te cam ia cu fiori pe sira spinarii cand faci o socoteala, nu la virgula, ci estimativa. Fara de putin nu sunt 14 milioane de euro, fara TVA. Nu stiu cati kilometri de sosea inseamna. Sau scoli, spitale si gradinite. Sau ajutoare de orice fel pentru cei 250.000 de copii care nu au acces zilnic la mancare. Sau programe de integrare sociala pentru nevazatori si cei cu deficiente de auz si comunicare. Puteti realiza valoarea si grozavia achizitiei, insa, daca impartiti suma la 0,70 lei, pretul unei paini. Poate ca sunt carcotas, dar n-am gasit nimic mai ieftin, de folos zilnic. Domnul Fifor sigur ca este un barbat adevarat, care se gandeste la binele armatei, al Apararii si al tarii. Nu poti sa detectezi avioanele inamice stand cu mana streasina la ochi, ai nevoie de un radar. Numai ca a nimerit unul luat fara anunt de participare, pentru ca, din motive tehnice, numai Lockheed Martin putea furniza asa ceva. Cata vrajeala! Ma umfla rasul, don’ ministru! Nu ai curajul sa spui ca este forma mascata – prost, prost, foarte prost! – a intelegerii soldate cu o bataie de palma americana peste umerii lui Iohannis.

Sa n-ai tu submarinul tau?

Domnul Fifor, ziceam, este un barbat curajos. Dar de ce nu este barbat si atunci cand se ascunde prin minister, de teama ca gasca de generali a generalului Zisu ii rupe iar hartiile si ii da cu ele peste ochi? Ce este in neregula acolo, de aia stiu, iar Fifor nu? In fine, poate nici asta nu ar fi o problema, dar nevoia ministrului, de inarmare, a crescut proportional cu declaratiile aiurite ale ambasadorului american Hans Klemm. Ne ataca rusii, lasa sa se inteleaga diplomatul. Mai facem un efort si luam si alte avioane. Si niste transportoare Piranha, tot de la americani, pe langa rachetele Patriot varate pe gat. Dar in privinta rusilor, sondajele arata ca doar 2 la suta dintre romani se tem ca ne-ar ataca. Nimeni nu comunica nimic despre un potential sau presupus pericol. Ministerul de Externe nu, Dragnea are treaba cu mazilirile politice, Viorica Dancila – cu SPP, iar Iohannis posteaza poze din München. Asta nu il impiedica, insa, pe Fifor, sa dea semnalul ca ne mai trebuie si niscaiva corvete. Ba chiar si trei submarine. Alo, domnu’, revin cu aceeasi intrebare, cu cine ne batem? Si cand? Sau o sa aflam din ziare ca a inceput de alaltaieri?

author avatar
Valentin Boeru
3.000 afisari

2 COMENTARII

  1. Vor fi bani nu numai pentru cumparari de armament,cica de ultima ora! dar si pentru comisioanele foarte grase incasate de vanzatorii si cumparatorii de unelte razboinice.Se intrebau unii cum se plataesc tainurile/firmanele pentru functiile banoase din Colonie,pai acum se vede?Banii pentru toate acestea sunt din alocarea din bugetul coloniei,de 2% din pib, dar si din economiile facute de la pensionarii militari mapn,carora li s-au blocat pensiile,adica nu mai primesc indexari/actualizari,intre anii 2017-2022,adica vreo ceteva miliarde de $.In 1989 toamna(sept.) la Malta,in urma unui razboi rece,s-au impartit coloniile,rezulta ca nu va mai fi razboie mondiale(eventual o apocalipsa),iar viitoarea impartire se va face tot la o masa tovaraseasca,depinde cand se va termina prezentul razboi rece si cine il va castiga.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger