AcasăNewsRomania, din ce in ce mai aproape de semifinale

Romania, din ce in ce mai aproape de semifinale

Fetele noastre au îngenuncheat handbalistele din Cehia

Aseara, Romania a invins Cehia, cu scorul de 30-28 (17-14, la pauza), in grupa principala de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia si, astfel, ne pastram sansele pentru calificarea in semifinalele competitiei.

Fetele noastre au îngenuncheat handbalistele din Cehia

Romancele au condus pe tot timpul meciului si au intrat la pauza cu un avantaj de 3 goluri, insa au avut puternice emotii pe final, cand echipa Cehiei a reusit sa se apropie la numai un gol.  E drept, Romania a intrat in acest meci ca favorita, mai ales datorita faptului ca Cehia a intrat nu demult in intrecerea handbalista si nu a terminat niciodata vreo competitie mai sus de locul 8. Dar, asa cum s-a vazut si in meci, Cehia este capabila de surprize si a lasat o buna impresie la Euro 2016. In grupa a trecut de Ungaria, 27-22, si a pierdut greu cu Muntenegru, 27-28, si Danemarca, 29-33. La fel de greu a cedat in fata campioanei olimpice Rusia, 24-26, in primul meci din Main Round. Dar fetele noastre au demonstrat din nou valoarea care le face sa straluceasca pe orice teren din lume. Bineinteles, Cristina Neagu a fost din nou golgeterul Romaniei, cu 10 reusite si a depasit pragul de 40 de goluri la acest Campionat European. Victoria de ieri face ca elevele lui Martin Ambros sa fie foarte aproape de calificarea in semifinale. Cu mari sperante asteptam meciul de asta seara in care tricolorele se lupta cu Danemarca pentru locul 2.

Doamne si domnisoare

Din lotul Cehiei prezent la Euro 2016, o singura jucatoare este maritata. Este vorba de pivotul Alena Stellnerova. In rest, celelalte jucatoare nu au trecut prin fata ofiterului de stare civila. De partea cealalta, in tabara romana, sunt patru jucatoare casatorite: Ungureanu, singura care are si copil, Pintea, Udristoiu si Chintoan. Si in lotul Cehiei e o juctoare care are un copil, e vorba de interul dreapta Martina Crhova, care evolueaza in Suedia, la Kristianstad.

author avatar
Catalin Dumitrescu
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger