Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romania, destinatia de vacanta cea putin remarcata in Europa

Romania, destinatia de vacanta cea putin remarcata in Europa

Autor:

Tara noastra are „absolut tot” pentru a fi pe placul turistilor, numai ca se gaseste in aceasta situatie, scrie un jurnalist britanic in The Spectator. Poate citeste articolul si Bogdan Trif, ministrul care nu poate rezolva cele mai importante probleme din turismul autohton: lipsa fortei de munca, a investitiilor si schimbarea modului in care este promovata Romania.

 

turism Romania, destinatia de vacanta cea putin remarcata in Europa

Cum Ministerul Turismului nu se trezeste din somn, tara noastra e promovata de turistii straini

Articolul cu titlul “Romania: Europe’s most overlooked holiday destination”, prezinta impresiile de calatorie ale jurnalistului Stephen McGrath, care a vizitat mai multe zone din Romania, inclusiv Gura Portitei, Sibiu, Suior si Sapanta. “Romania este una dintre cele mai putin remarcate – daca nu chiar cea mai putin remarcata – destinatii de vacanta ale Europei. O analiza rapida a suprafetei tarii dezvaluie insa faptul ca aceasta reprezinta un loc care are absolut tot pentru a fi pe placul turistilor. De la zone salbatice virgine la castele multiseculare, de la piste de schi pitoresti la plaje linistite cu nisip fin, de la o industrie infloritoare a vinurilor si a berii artizanale la orase la fel de vibrante ca echivalentele lor occidentale.(…) Daca Ministerul Turismului din Romania incepe sa se organizeze si sa actioneze intr-un mod eficient, aceasta tara ar putea sa ajunga sa ocupe o pozitie mult mai inalta in listele cu obiective de vizitat intocmite de multi dintre turisti”, afirma McGrath.

Strainii ne promoveaza tara mai bine decat o facem noi

In presa straina apar cu regularitate articole care promoveaza Romania turistica, clipurile au milioane de vizualizari pe internet, spre deosebire de cele oficiale care sunt esecuri pe linie – ultimul, postat acum 4 ani, a fost vizualizat de doar 50.000 de internauti – doar 3% dintre turisti au auzit de clipurile de promovare ale tarii noastre.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!