AcasăNewsRomania cu doua viteze

Romania cu doua viteze

A terminat doua facultati, dar nu e in stare sa articuleze cateva fraze care sa nu-ti raneasca urechile. In schimb, se da de ceasul mortii fiindca a ajuns sa completeze formulare de emigrare, de parca dorinta de a castiga mai multi bani in alta tara i-a impus-o careva, n-ar fi proprie si personala. Dincolo, avem o adunatura de tarani ce si-au lasat neterminate treburile la camp „ca sa vedem Bucurestiul, tata, ca nu mai apucam, pe cuvant!”. Las ca au grija de oratanii copiii de 10 ani, ba la o adica „pot lua si coasa-n mana, ca nu, nu-ti trebuie scoala pentru asta”.

Romania cu doua viteze s-a nascut prematur, dar creste bine, se dezvolta in prostie, ura si multa nesimtire. Pana acum acuzam aiurea Bruxellesul ca promoveaza Europa cu mai multe viteze. De unde, si noi suntem niste mici Merkeli si Macroni, ne-am transformat in demoni ce isi devoreaza familia – avem boala pe bugetari si doctori, ca iau spagi, dar nu-i inghitim nici pe capitalisti, ‘tu-le muna-n cur de patroni!

Taberele deja delimitate zugravesc in tuse puternice tabloul unei natiuni complet dezbinate, peste care s-a facut stapana ipocrizia. Unii sunt limitati si se lasa condusi, zic bogdaproste la doi mici si-un tap de bere, iar ceilalti sunt rai si smecheri, fac combinatii cu ideologii de Cismigiu si plescaie o chiftea alterata despre independenta justitiei, desi ar trebui sa-i doara capul de cu totul alte probleme din tara asta – externalizarea profiturilor inregistrate de marile corporatii (banci, hipermarketuri, giganti din industria auto etc), lipsa raspunderii magistratilor (un judecator decide ce vrea, cand vrea, lasa in libertate interlopii si baga dupa gratii parinti cu cinci, sapte copii), cheltuirea fara neobrazare a banului public, haosul din sistemul de invatamant, absenta unei infrastructuri rutiere macar de nivelul vecinilor samd.

Se vad dusmani unii pe altii, desi le curge acelasi sange-n vene. Intr-atat de mare e furia sadita in niste suflete ce-au fost hranite, vreme de 30 de ani, doar cu minciuni si amagiri. Nu, nu din vina celui care munceste la Stat si pe care tu-l strigi zeflemitor „bugetar” n-avem autostrazi! Valabil si viceversa, bai, romane fara minte care pui botul la o marire de pensie de 50 de lei, desi preturile la piata s-au triplat in ultimul an! Cand o sa-ntelegi ca alternativa in politica noastra e, de fapt, aceeasi Marie, doar ca si-a tras alta palarie?!

Mitingul PSD este legitim si trebuie acceptat, iar optiunea miilor de oameni stransi acolo, respectata! Daca va place sa defilati cu democratia pe buze, atunci nu fluierati, #rezistilor, cand in Piata Victoriei se aduna simpatizantii lui Dragnea!

In 2018, din pacate, Romania cu doua viteze mai vede doar solutia pumnului in gura, a ajuns mioapa la dreptate si nepasatoare la contraargumentul vecinului. Tara-i sfasiata de prosti manipulati cu vorbe fara fond, iar in tot acest timp investitorii straini ii sfarteca economia, lasandu-i hoitul la marginea ulitei prafuite a unei Uniuni ce goneste spre subjugarea Europei.

author avatar
Cristina Elvira
1.086 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un articol BUN, realist, scris cu mintea dar și cu inimă, cu năduf (nu e musai să se excludă reciproc în această meserie). La mai mare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger