AcasăNewsRomania, colonie SUA?!

Romania, colonie SUA?!

I-am asteptat pe americani vreme de 40 de ani si acum nu mai pleaca de aici! Dupa ce s-au instalat confortabil la Mihail Kogalniceanu, langa Constanta, si Deveselu, partenerilor nostri strategici le-a casunat si pe baza aeriana de la Campia Turzii. In inima tarii vor sa-si puna corturile militarosii lui Trump, cei ce de ani de zile agita apele prin Orient cu amestecul lor in treburile interne ale altor state.

Nici bine n-a trecut prin Parlament legea offshore privind extractia gazelor naturale din Marea Neagra ca prietenii america s-au si grabit sa isi intareasca sederea pe teritoriul Romaniei. Sub pretextul descurajarii Rusiei, SUA vrea sa bage pana la 40 de milioane de dolari in modernizarea bazei 71 aeriene de la Campia Turzii, ca sa fie adusa la standardele de utilizare si confort ale US Army. Chipurile, imbunatatirile avute in vedere ar permite lansarea unui numar mai mare de avioane militare, dar si repararea celor „bruiate” de inamici. De asemenea, se are in vedere construirea unui hangar ce va fi folosit pentru operarea dronelor MQ-9, in scopul intensificarii operatiunilor de recunoastere si culegere de informatii din Europa de Est si zona Marii Negre; in traducere libera, drone-spion cu tinta Rusia lui Putin! Cu toate ca US Air Force continua sa pastreze tacerea in privinta momentului in care MQ-9 va ajunge in Romania, majoritatea specialistilor conchide asupra faptului ca este doar o chestiune de timp pana cand faimoasele drone Reapers vor decola de la baza din Campia Turzii.

America pune gheara si pe baza aeriana de la Campia Turzii

Dronele Reaper sunt fabricate de General Atomics si pot fi dotate cu rachete pentru misiuni de lupta, dar scopul oficial il reprezinta doar misiunile de culegere de informatii, supraveghere si recunoastere. Senzorii cu care este dotat MQ-9 pot furniza imagini in timp real cu activitatile rusilor in Marea Neagra – ce fel de nave intra si ies din apele teritoriale ruse, activitatea submarina, transportul de senzori sau echipamente de aparare aeriana (vizate sunt temutele rachete S-400).

Reamintim ca US Army nu are o prezenta permanenta la Campia Turzii, dar, in ultimii ani, in hangarele de acolo au fost stationate temporar avioane militare de tip F-15 si A-10. Mai mult, acum nici 10 zile, doua avioane invizibile de tip F-22 Raptor au ajuns la aceasta baza ca prezenta la exercitiul Dacian Eagle 2018.

author avatar
Nicholas Cezar
1.973 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta nu e rau ca vin cu arme noi. Avionu ala fara pilot multi islamici a popit si ai zice Predator dupa film are zum optic colaborare satelit vedere infra, vedere termo, determinare geopozitionala poate cara pana la 20 tone toate tipurile de rachete si bombe de la bombe cu laser antiblindaj la bombe anticamp la bombe anticladire sau antibuncar la rachete aer aer contra elicopter, sau avion la racheta termica prin incalzire patrundete si explozie antitanc prin ghidaj camera video la rachete ghidaj GPS de distrugere interioara cladire. Sunt cele mai. de temut arme americane ca nu se aud si nici nu se vad de la sol ca sunt mititele. Asta nu e rau ca vor apara. Rau i sa ramai singur ca Mihai Viteazul in mijlocul bataliei. Putine tari au drone bine ar fi sa cumparam si noi 50.Mentionez ca astfel de rachete costa f scump de la 150.000 $cea antitanc la 20.000 bomba interioara la 1.000.000 $ bomba termobarica anti buncar. Deci munitiavpoate costa mai scump ca dronele…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger