AcasăNewsRomania, colonie membru UE

Romania, colonie membru UE

Chiar daca tara noastra nu prea mai are capacitatea sa produca bani, occidentalii tot au mai gasit ceva de praduit, atentia lor fiind indreptata asupra energiei, agriculturii si Portului Constanta.

Marile puteri economice vor sa puna mana pe agricultura noastra si pe Portul Constanta

Tensiunile politice interne, cumulate cu vulnerabilitatile economice, le-au permis liderilor straini sa trateze Romania ca pe un stat inferior, de mana a saptea.Chiar daca acest statut este nedrept,  in baza lui marile puteri isi satisfac poftele economice, tinandu-ne intr-un santaj permanent. Nu dati portul, nu pupati Schengen! Nu sustineti masurile de austeriate, inchidem robinetul fondurilor europene (pe care si asa nu le-am vazut pana acum)! Va revoltati, va taiem votul din Consiliul European!

Prinsi in batalia dintre Nord si Sud

Daca pana acum lupta se dadea Vest contra Est, acum tarile din Nordul Europei, puternice din punct de vedere financiar, au declansat razboiul impotriva celor din Sudul Europei, grav afectate de criza, incercand sa le ingenuncheze si sa le transforme in pusculite numai bune de muls. De departe, marea batalie se duce pe proiectia bugetara pentru perioada 2014-2020, state precum Germania sau Olanda sperand sa traga lozul cel mare. In aceste context poate fi interpretata si recenta declaratie a cancelarului german Angela Merkel privind dreptul de veto al Comisiei Europene asupra bugetelor statelor membre UE. Cu alte cuvinte, distinsa doamna vrea sa bage mana adanc in visteria tarilor, fie ca fac parte sau nu din zona euro. Pe acest fond, tara noastra a picat la mijloc, devenid terenul de joc preferat al marilor puteri. Si daca tot bantuie prin zona, olandezii vor sa ne sufle Portul Constanta (care asigura traficul de marfuri dinspre Asia spre Europa) in timp ce nemtii vor sa puna mana pe agricultura si pe 80% din energie.

Demnitarii nostri se caciulesc la Bruxelles

Indiferent cat de tupeisti si ordinari ar fi occidentalii, Romania nu ar putea fi tratata ca ultimul gunoi, daca politicienii nostri nu ar mai negocia cu izmenele in vine. In comparatiile cu oficialii celorlalte state, care acorda mai putina atentie politicii si se concentreaza pe business, incercand sa deschida usi pentru firmele din tarile pe care le reprezinta, demnitarii romani merg la Bruxelles si Strasbourg doar ca sa stea frumos la poza. Sunt gata sa se descalte la usa ca sa nu faca deranj si se reped sa pupe condurul ca sa se vada in tara ca au fost mangaiati pe cap de vreun smecher gen Barroso. In rest, de cand Romania este membru UE, politicienii nu au fost in stare sa promoveze firmele romanesti sau sa atraga investitii serioase. n (A.I.)

Americanii ne-au luat si ei de prosti

Impresionati de talentul cu care joaca politicienii romani pe acordurile cantate de europeni, americanii si-au varat si ei coada, incercand sa ofere capul lui Traian Basescu pe post de moneda de schimb. In final, planul a cazut si, desi initial a fost de acord cu suspendarea presedintelui, Washington a revenit, sprijinindu-l pe Basescu. Motivul: americanii s-au temut de reactiile unor state precum Polonia si Turcia (extrem de importante din punct de vedere strategic pentru NATO) la aflarea vestii ca un partener fidel Aliantei a fost sacrificat.

author avatar
Adelina Ionicel
530 afisari

1 COMENTARIU

  1. Articolul este defetist, singura solutie viabila pentru Romania este UE.Indiferenta unor factori politici fata de distrugerile din industrie si agricultura si o legislatie permisiva, au generat
    actuala stare de vulnerabilitate a tarii.De ex.distrugerile sistemelor de irigatii din Oltenia si a perdelelor de protectie vagetala, pun in pericol stabilitatea a 200000ha., iar exemplele pot continua si cu jaful din industrie prin disparitia
    unor obiective de varf, cum ar fi cele din Electronica si Electrotehnica.Nu cred in interesul unor state din UE, de a distruge populatii istorice din Europa, devin si aceste state automat vulnerabile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger