AcasăNewsRomania, cea mai afectata tara in urma unui atac cibernetic de amploare

Romania, cea mai afectata tara in urma unui atac cibernetic de amploare

Turla reprezinta una dintre cele mai sofisticate campanii de spionaj cibernetic active la ora actuala

Grupari de criminalitate informatica sau extremist-teroriste vizeaza ”entitati statale din Romania”, a avertizat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava. Specialistii companiei informatice Kaspersky au depistat unul din cele mai mari atacuri cibernetice, inclusiv privind spionajul.

Turla reprezinta una dintre cele mai sofisticate campanii de spionaj cibernetic active la ora actuala

”Pot sa va confirm existenta unui nou atac cibernetic de anvergura la adresa Romaniei. Sunt vizate entitati statale din Romania”, a spus purtatorul de cuvant al SRI. ”Pentru noi nu este o chestiune noua, noi inca de la inceputul anului 2014 avem in vedere aceste entitati agresoare”, a continuat Sava. Oficialul SRI a precizat ca Serviciul deruleaza o ancheta in acest caz ,fara a oferi alte detalii.

Potrivit Kaspersky Lab, operatiunea de spionaj cybernetic Epic Turla a lovit in doua ministere si doua institutii guvernamentale din tara noastra. Romania, la ora actuala, se situeaza pe primul loc in lume privind numarul de site-uri infectate in urma atacului, sustine Kaspersky. Totodata, tara noastra se afla pe locul sapte privind numarul de adrese infectate. Printre victimele identificate sunt doua ministere, doua institutii guvernamentale, utilizatori privati, companii private. De altfel, proiectul Epic loveste in urmatoarele categortii: organizatii guvernamentale (ministere ale afacerilor interne, economiei, afacerilor externe, servicii de informatii si securitate), ambasade, armata, organizatii din domeniul cercetarii si al educatiei, companii farmaceutice.

 

author avatar
Tudor Borcea
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger