Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romania, bataia de joc a unor amploiati

Romania, bataia de joc a unor amploiati

Autor:

Gafa monumentala comisa cu cateva zile in urma la Constanta, cand drapelul Estoniei a fost arborat cu josu-n sus, s-a repetat la Iasi. Unde oficialii romani i-au pus ambasadorului Paul Brummel pe masa un steag pe care Marea Britanie nu-l mai foloseste de … 200 de ani.

 

paul brummel Romania, bataia de joc a unor amploiati

Daca tot si-a aratat respectul fata de noi invatandu-ne limba, Paul Brumell a fost tratat la Iasi cu un drapel britanic scos din uz de sute de ani

Steagul in cauza a fost scos din uz din 1801 deoarece de pe el lipseste crucea Sfantului Patrick (liniile rosii in diagonala) adaugata odata cu includerea Irlandei in Regatul Unit al Marii Britanii. Cum si unde l-au putut gasi iesenii responsabili cu protocolul la intalnirea oficiala care a avut loc intre primarul Mihai Chirica si Paul Brummel – ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, este greu de inteles si de altfel inutil din moment ce momentul de-un penibil absolut s-a consumat deja. Asta nu inseamna insa ca responsabilii nu trebuie identificati si pedepsiti, ci dimpotriva. De respectarea protocolului raspund persoane special angajate iar desfasurarea in buna regula a intalnirilor oficiale este cartea de vizita a Romaniei. Nu se poate ca niste angajati platiti de stat sa dea rasol in exercitarea sarcinilor de serviciu si astfel sa-si bata joc de imaginea Romaniei fara a fi sanctionati. Lucrurile merg rau la noi si pentru ca prea este de actualitate regula ”timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim”. Si asa asa Occidentul considera Romania o tara de rang inferior, ca urmare nu este permisa inchiderea ochilor la prostia/lipsa de interes a unor functionari bastinasi care ne fac de rusine. Chiar daca pare o gafa benigna in ochii multora, arborarea gresita a unui drapel strain aduce bile negre pe plan diplomatic, deci trebuie ca vinovatii de la Constanta si de la Iasi sa fie sanctionati, fie si doar ca avertisment pentru colegii lor responsabili cu protocolul.


1 Comentariu la Romania, bataia de joc a unor amploiati

  1. Anonymous

    Foarte corect.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!