AcasăNewsRomania a reintrat in recesiune

Romania a reintrat in recesiune

Combinatele metalurgice sunt nevoite sa restructureze activitatea din cauza scaderii consumului de otel

Tot mai multe semnale dinspre zona economica atrag atentia ca recesiunea a revenit in Romania. Unul dintre principalii indicatori este consumul de energie electrica, iar acesta este in scadere.

Combinatele metalurgice sunt nevoite sa restructureze activitatea din cauza scaderii consumului de otel

Producatorul auto Dacia a anuntat recent ca s-a vazut nevoit sa reduca timpul de lucru si sa trimita in somaj tehnic pentru doua zile muncitorii, din cauza scaderii comenzilor. La fel de ingrijoratoare este si situatia din domeniul metalurgic sau din petrochimie.

Combinatul Oltchim, pe care statul vrea sa-l privatizeze in acest an, si-a redus activitatea si a trimis in somaj tehnic 700 de angajati. Pe de alta parte, proprietarii uzinelor metalurgice de la Targoviste si Campia Turzii vor sa inchida definitiv o parte din afaceri si vor disponibiliza circa 1.000 de lucratori. Aceste actiuni sunt doar partea vizibila a recesiunii, iar situatia s-ar putea inrautati, in conditiile in care consumul de energie electrica, indicator de baza al cresterii economice, a scazut in primele trei luni cu aproape 2%. Analistii avertizeaza ca aceasta scadere se va vedea si in  PIB, fapt ce va confirma reintrarea Romaniei in recesiune.

author avatar
Arpad Dobre
221 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger