AcasăNewsRomania a ramas fara 300.000 de ingineri!

Romania a ramas fara 300.000 de ingineri!

„Dupa 1990 un numar foarte mare de ingineri a parasit Romania. Peste 300.000. Doctorii care au parasit Romania in ultimii 20 de ani sunt undeva la 18.000-20.000(…)Sunt generatii intregi de ingineri care la absolvire au plecat in strainatate. La Facultatea de Automatica si Calculatoare in anul 1999 au ramas in tara cinci oameni din 250. In 2000 au ramas in tara 7 oameni, in 2001 — un numar de 11 oameni au ramas in tara. Generatii intregi au plecat in strainatate, nu doar de la Automatica si Calculatoare”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti la deschiderea manifestarii Polifest.

Chiar daca, dupa modificarea Codului fiscal, IT-istii nu mai platesc impozit, „exodul creierelor”(Brain Drain) continua nestingherit in Romania, 20 la suta din absolventi pleaca in strainatate. „Multi dintre cei care incep facultatea nu o mai termina pentru ca se angajeaza inca din anul doi sau trei si vin dupa cateva generatii ca le trebuie diploma. Unii dintre ei nu sunt interesati nici macar de scutirea de impozit pentru ca salariile sunt foarte mari. Si pentru un tanar care in anul care primeste 1.500 de euro cand se angajeaza, pentru ca stie sa faca foarte multe lucruri, nu-l mai intereseaza ca nu mai plateste 16% , ca pentru el oricum sunt foarte multi bani fata de asteptarile lui de moment”, a explicat rectorul UPB.

author avatar
Bogdan Borcea
438 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mulțumim din inimă partidului/partidelor!
    Nu le doresc ăstora, decât să fie abordați de DORELI multiplicați când o da NEVOIA peste ei!

    P.S. Și câți or să mai plece! Ce să facă aici? Să voteze ca să-și umple mațul ăia de-i alungă prin nivel de trai mizerabil? Proști or fi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger