AcasăNewsRomania a ajuns „Nufarul” Europei!

Romania a ajuns „Nufarul” Europei!

Serviciile secrete si Banca Nationala a Romaniei sunt in alerta maxima, dupa ce s-au convins ca informarile partenerilor externi privind transformarea tarii noastre in cea mai mare „curatatorie” de bani din Europa se confirma.

Drumul banilor din Occident trece prin Romania

Sume incredibil de mari, de ordinul miliardelor de euro, sunt transferate ilegal  in aceeasi directie: din Vest spre Est, via Romania.

Intermediarii romani iau sase la suta din totalul banilor spalati prin bancile de nisa

Pentru ca trimiterea de bani din Occident in tara noastra nu ridica mari semne de intrebare. In plus, comisionul perceput de intermediari este unul relativ mic, de doar sase la suta.

Mafioti si miliardari deopotriva

Cine crede ca Occidentul nu se confrunta cu fenomenul evaziunii fiscale se inseala amarnic. Atata doar ca, Fiscul fiind extrem de puternic, cei care nu sunt incantati din cale afara sa plateasca taxe si impozite exorbitante recurg la canale ilegale prin care sa-si scoata profitul din tara. Iar printre cei care apeleaza la retelele specializate in spalarea de bani se numara atat lideri mafioti, cat si miliardari celebri, care au afaceri oneste. Cei dintai prefera sa lucreze tot prin interlopi. Care, in ultima vreme, s-au orientat pe cautarea de intermediari, persoane fizice, din Romania. Banii sunt trimisi pe numele unui destinatar care se duce la banca, ridica suma respectiva cash si o livreaza adevaratilor destinatari. Dupa ce-si opreste comisionul de sase la suta.

Greu de inchis!

Insa nu din cauza acestora a ajuns Romania sa fie considerata cea mai mare „curatatorie” fiscala din Europa. Fenomenul spalarii banilor a capatat proportii alarmante de-abia dupa ce sistemul bancar romanesc a fost penetrat de banci de nisa despre care specialistii Bancii Nationale si ofiterii structurilor speciale sunt convinsi ca au fost create special pentru a asigura fluxul international al banilor negri din Occident catre tari din Estul Europei, Asia sau Orient. Si chiar daca sistemul IT este astfel conceput incat sa anunte automat institutiile de supraveghere despre operatiunile financiare suspecte, exista informatii ca angajatii bancilor vizate au propriile metode de a fenta „calculatorul”. Numai ca, desi au suficiente probe pentru retragerea licentelor respectivelor unitati si filiale, autoritatile se tem sa faca acest pas. De teama ca nu cumva inchiderea acestora sa fie interpretata drept semnalul unei prabusire a sistemului bancar romanesc. Asa ca se multumesc sa–i avertizeze pe cei urmariti sa o lase si ei mai moale…

author avatar
Catalin Tache
1.492 afisari

1 COMENTARIU

  1. pai”EI” PERSOANE IMPORTANTE de unde si-ar m-ai lua milioanele cu ce ar mai trai saraciiasa ca
    . Asa ca se multumesc sa–i avertizeze pe cei urmariti sa o lase si ei mai moale…
    adica fratilor se prinde si strainii mai usor…………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger