AcasăNewsRomani retinuti in Austria pentru transport de substante nucleare

Romani retinuti in Austria pentru transport de substante nucleare

Doi romani care transportau substante nucleare au fost prinsi in Austria. Autoritatile au gasit substantele radioactive chiar in portbagajul autovehiculului, la un control de rutina.

Cei doi, Gheorghe Ionescu (43 de ani) si Dorin Nicolea (38 de ani), au zis politistilor ca substantele se aflau intr-un congelator special, loc unde era tinuta si mancarea. Nivelul de radiatii din masina era de 40 de ori mai mari decat nivelul admis. Autoritatile din Austria i-au sfatuit sa mearga la spital pentru ca sanatatea lor ar putea fi pusa in pericol din cauza radiatiilor.

Un reprezentant al politiei a declarat: „Ei nu par sa realizeze cat de periculoasa este substanta. Probabil motivul pentru care amandoi sunt contaminati este ca isi tineau apa de baut in acelasi loc unde tineau substantele radioactive“, arata Adevarul.ro.

Cei doi oameni au spus ca au facut mai multe drumuri cu substantele nucleare intre Olanda si Romania. In prezent nu se stie care este provenienta acestora din urma. Politistii au demarat o ancheta, iar romaniivor fi trimisi in judecata.

Sursa foto: RTV.

author avatar
Anca Murgoci
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger