AcasăNewsRoman de nationalitate palestiniana, cercetat pentru propaganda terorista

Roman de nationalitate palestiniana, cercetat pentru propaganda terorista

Un barbat de 30 de ani, despre care DIICOT anunta ca este cetatean roman de nationalitate palestiniana, a ajuns in atentia oamenilor legii.

Mai exact, SRI-ul a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, iar procurorii fac cercetari.

Barbatul e suspectat de implicare in promovarea prin propaganda a unor mesaje radicale specifice unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu si instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive, au dezvaluit reprezentantii DIICOT.

„In urma verificarilor intreprinse a rezultat ca suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate intr-o etapa avansata a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu”, se mentioneaza intr-un comunicat al DIICOT.

I-au perchezitionat locuinta

De altfel, joi, procurori ai DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate-Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism au facut o perchezitie la domiciliul suspectului, in judetul Ilfov, „ocazie cu care au fost gasite si ridicate documente, materiale de propaganda, medii de stocare si sisteme informatice”.

„Cel in cauza ar fi promovat in mediul virtual, in mod sistematic, idei, conceptii si doctrine specifice organizatiei teroriste DAESH, cu scopul de a convinge si atrage noi adepti. De asemenea, acesta ar fi accesat site-uri si forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat si distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un continut extrem de violent si ar fi elogiat atentatele comise de organizatia terorista DAESH si discursurile unor imami radicali, care promoveaza sectarismul religios si incurajeaza violenta impotriva altor confesiuni religioase”, transmite IGPR-ul, inainte de a preciza ca suspectul va fi dus la audieri.

Cel in cauza urmeaza a fi condus la audieri, in vederea dispunerii masurilor legale.

author avatar
Andrei Coman
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger