AcasăNewsRoexit - solutie sau disolutie?

Roexit – solutie sau disolutie?

Drumul european al Romaniei e ca o panta de munte plina de gropi, obstacole, curbe periculoase si linie dubla continua. Nu avem voie sa depasim, nici sa stationam pe dreapta. UE interzice categoric manevrele ce pot pune in pericol siguranta (financiara?) celorlalti participanti la trafic, nu care cumva sa indraznim a depasi economic, social sau de orice alt fel Bulgaria, Ungaria, Cehia etc! Trebuie doar sa urcam cu a doua …si asa facem de 11 ani incoace. A trecut mai bine de un deceniu de cand cautam bunastarea promisa, dar numai adulmecam bucatele, nu ne este permis a ne infrupta din ele.

Ce-i mai grav e ca la fel vor sta lucrurile si din ianuarie 2019 incolo, cand Romania va prelua presedintia Consiliului. Vai, ce realizare mareata pentru voi, ne zice Bruxellesul. Bullshit, cum ar spune Dan Mihalache. Apropo de acest ambasador plenipotentiar in facut nimic, l-a anuntat si pe el careva ca Romania se afla intr-un moment critic al existentei sale europene si ca azi, mai mult ca niciodata, toate eforturile, mai cu seama cele diplomatice!, trebuie indreptate in directia refacerii imaginii tarii?

Un laureat al Premiului Nobel a prezis problemele pe care le va avea Romania

Stim ca domnul ambasador Mihalache se urneste greu spre deloc si uraste sa fie trezit din hibernarea autoimpusa, insa, totusi, parca din Anglia vin si ne apara alte voci, nu cele la care ne-am fi asteptat s-o faca.

Presedintia CE, o viza de flotant pe sase luni

In realitate, presedintia Consiliului European e ca o viza de flotant pe sase luni, interval in care ai nostri se vor aseza ceva mai in fata. De la 1 iulie, o sa eliberam catedra rezervata profesorilor si ne intoarcem in banca, pe randurile din spate, pititi dupa vreun coleg mai destept, mai curajos, mai bine pregatit.

James Mirrlees, un Sir in patria Brexitului

Numele lui James Mirrlees nu spune mai nimic unei Romanii care se inchina la Bot si Dide. Pentru britanicii, este un Sir, a fost innobilat de Regina Elisabeta a II-a, iar cercetarile si opiniile i-au adus un binemeritat Premiu Nobel pentru Economie (1996). Fost profesor la Oxford si Cambridge, James Mirrlees si-a castigat dreptul de a oferi solutii la problemele de azi ale societatii. Cu cinci ani in urma, mai exact pe final de mai 2013, scotianul le-a explicat romanilor cum sta treaba cu UE si „binele” pe care ni l-ar pregati Bruxellesul. Integrarea nu inseamna lapte si miere, a cautat sa spuna Mirrlees, insa interviul acordat de el n-a starnit prea multe valuri intr-o Romanie care la vremea aceea era cuprinsa de febra arestarilor si a spectacolului ieftin dat de circarii DNA. Pe atunci, trebuiau sa cada capete. E drept ca in locul lor au rasarit alte capete, dar astea erau cele care trebuiau sa creasca. Romanilor nu le-a pasat catusi de putin de avertismentul unui doctor in economie. Iata ce spunea James Mirrlees in 2013: „Te poti gandi cum sa schimbi lucrurile, dar e greu sa oferi un sfat, mai cu seama ca voi romanii sunteti intr-o incurcatura destul de serioasa. Raspunsul radical ar fi iesirea din UE! Da, cred cu tarie ca asta este solutia care ar reduce socul. In prezent, Romania nu poate face nimic pentru ca toate rezervele de bani sunt controlate de alte banci (n.n. – de banci cu capital strain). Or, ca sa poti face lucruri precum construirea unor sosele, spre exemplu, ai nevoie de bani, nimic nu se face fara bani. Asa ca iesirea din UE ar fi varianta cea mai buna de ajustare a costului fortei de munca (…) In felul acesta, ati fi capabili sa va extindeti si sa cresteti in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca. Radacinile voastre sunt clatinate, iar acestea nu se pot repara. Germania impune niste conditii care reflecta dorinta de reducere a cheltuielilor fiscale si de reducere cat mai mult posibil a sanselor de default, fara ca nemtilor sa le pese de alte probleme, precum somajul. Or, in prezent, oamenii nu vad cu ochi buni rezultatele si realizeaza ca acum este mai rau decat era inainte. Ceva trebuie facut!”. Pe de alta parte, tabara pro-europeana prezinta un scenariu sumbru pentru cazul Roexitului. Tara ar intra in colaps economic si financiar, somajul ar exploda, iar rata infractionalitatii s-ar situa la cele mai ridicate cote. Asa sa fie, oare? Si-ar strange bagajele multinationalele hulpave beneficiare ale unui sistem fiscal atat de „personalizat”, ca sa nu spunem direct „cu dedicatie”?! Greu de crezut…

author avatar
Nicholas Cezar
1.943 afisari

55 COMENTARII

    • Nicholas , iar esti pe aratura , stimulentele lui Mirrlees , asimetria informationala , impozitarea si hazardul moral l-au imbolnavit de deces pe 29 august anul asta . Era scotian ateu , vroia un Guvern Robin Hood care sa ia bani de la bogati si sa-i dea la saraci sustinand ca rata optima ofera justificarea unei cote unice de impozitare . Maretul Plan de Guvernare trambitat de PSD si-a indeplinit obiectivul : masacrarea Justitiei si schimbarea completelor de judecata pentru mafioti sub umbrela CCR . Vor sa ne faca si o surpriza supliment prin scoaterea Romaniei din Uniunea Europeana ,ii mananca schinarea si sunt curiosi sa afle logistica romanilor in materie de furci si topoare . Se apropie luna cadourilor , in luna decembrie 2018 vor fi coplesiti de suvenirurile oferite de populatia recunoscatoare pentru laptele si mierea oferite timp de 2 ani de guvernarea PSD-ALDE si de Mosi Craciuni ce aduc omagii Haka in Piata Victoriei !

      • Nu exista niciun nicholas. Sub pseudonimul asta scriu aleatoriu ori Boanchia la betie, ori Boeru ori Tache treji, dar putinisti. Tot ziarul e o oficina prorusa.

        • Darjane , a cumparat Sputnik ziarul National sau e intermediar Besleaga ? Pai serviciile ce fac , guvernarea sugruma democratia si serviciile favorizeaza implantul de cartite ?

          • @ darjan & @ Hait

            daca „nationalul” pute a rusi, duceti-va pe hotnews si g4. acolo e numai miros de apa de trandafiri

      • @ ACHTUNG

        banuiesc ca esti un sustinator acerb al statului drept, nu ?!

        stii ce reprezinta CCR ? cauta pe wiki !

        CCR a zis ca trebuie aplicata legea din 2014 + 2018, nu un regulemant intern

        bea niste apa rece, poate iti trece

    • Miclaus , culca-te la loc si viseaza falanstere si sovromuri , esti mai util . Marite Cezar , ce resorturi te imping sa cauti solutii si disolutii pe marginea unui eventual Roexit ? In Parlamentul European au votat impotriva rezolutiei fata de guvernarea PSD-ALDE : 8 eurodeputati unguri ai Fidesz( partidul lui Victor Orban ), 21 eurodeputati polonezi de la PiS, Congresul Noii Drepte (populisti) si Libertatea ( eurosceptici ) , 11 eurodeputati italieni ( extremisti Liga Nordului ) , eurodeputati olandezi din Partidul pentru Libertate ( populistii lui Geert Wilders) , eurodeputati greci din formatiunea Zorii Aurii ( neonazisti ). POPULISTII , EXTREMISTII , NEONAZISTII SI EXTREMISTII SUNT ALIATII PSD ? Ce doctrina si ideologie mai are PSD , sa-i scape pielea lui Dragnea si a altor penali din Parlament si Guvern ? De ce crezi ca un numar de 133 de eurodeputati SOCIALISTI au votat PENTRU rezolutia ? Nu cumva , populistii , extremistii , euroscepticii si noenazistii impreuna cu reprezentantii PSDragnea ii descoperi in bolsevicii de la Brusseles din articolul anterior , cei care penduleaza intre ura si prostie ?

      • @ panta rei

        asa era / este catalogat (de presa # regresiva) farage : EXTREMIST

        deci dupa logica ta UK este plina de extremisti, din moment ce DIN CAUZA / DATORITA (depinde de ce parte a barierei stai) campaniei condusa de el pt BREXIT-ul e dupa „corner”

        eu zic ca UE o sa dea coltul mai repede decat iti imaginezi

        ps

        ca sa stii ce inseamna „panta rei”

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Panta_rei

  1. Antiromanii de la PSD ALDE ar pregatii un Roexit dar parca le e jena sa spuna inca. Ne-ar lasa fara remuscari la cheremul rusilor sa ne distruga ca natie.
    Roexit si apoi ce? Ucraina 2.0? Putin isi pregateste trupelel in liniste si indreapta rachetii catre Bucuresti. A declarat deja ca scutul de la Deveselu face Romania o tinta. Marele scaraotchi din rusia sta la panda cu degetul pe butonul nuclear si isi rade in barba. Astepta un singur cuvant ca sa dezlantuie apocalipsa peste romania : Roexit. Scaraotchi stie ca de obicei prostii si-o fac cu mana lor, si rade in barba multumit, nu mai trebuie sa se bata cu americanii si cu europenii, o noua provincie rusa se va alipi la mama rusia fara lupta.
    Roexit pierirea neamului romanesc!
    Zici Roexit esti antiroman!

      • X-link ,maestre in giumbuslucuri , nu te mai agita de pomana , ai mania postarilor fara numar diluate in continut apa de ploaie , nu impresionezi pe nimeni , posibil sa castigi daca esti platit la postare , chiar nu realizezi ca bate la ochi ca esti postac de serviciu cand dai navala disperat , te erijezi in guru anti-UE macinat de spaima globalizarii si dand replici confectionate pe Savuskina 55 la postarile ce nu convin sefilor tai ? Toate respunsurile la disperarea ta si a celor de genul tau se regasesc in ultimul ARTICOL , cel de ieri , 16.11.2018, SCRIS de DAN TURTURICA ( DIGI 24 ) preluat si de ADEVARUL.RO . CITESTE-L CU ATENTIE , fumigenele si perdelele de fum cu care incerci sa ne aburesti sa nu distingem papusarii din spatele cortinei si artizanii manipularii sunt inutile , in fata evidentei , tot esafodajul cladit pe minciuna si indobitocirea multimii cu costumul cu fire de aur al imparatului cade , pana si o baba chioara vede ca imparatul e gol . Pastrarea privilegiile castei oculte este dezideratul actual si cancerul Romaniei in etapa actuala , citeste articolul si o sa-ti piara cheful de a ne arata smechereste vinovati in exterior cand boala macina de cand s-a turnat fundatia . CITESTE ARTICOLUL , TERMINA CU PROSTIILE , AI GRIJA CE , CAND SI CUM POSTEZI SI EVITA SA TE MAI FACI DE RAS !

        • @ stalionul marmotei

          se vede treaba ca nu stii limba romana ! :)) auzi la el „stalionul marmotei” :))

          hai sa analziam lipsa ta de logica

          daca as fi postac,oare nu as fi postat sub „n” identitati, cum le place alora de la DNA, tocmai ca sa nu se prinda # kondensatorii ?

          sa nu-mi spui:

          „tocmai pt ca esti postac, ai ales sa postezi constant utilizand acelasi „nickname”!

          ca iti trimit adresa de la obregia

          daca te-ai uita cu atentie (cel care mi-a zis ca-s chinez a facut acest lucru) ai vedea ca primul comentariu facut de mine este facut DUPA ce pro-UI-stii navalira cu postarile :

          „Dupa cate postari virulente sunt facute, pot trage oare concluzia ca “UI-stilor” le e cam teama de ideea ca SUA & Israelul vor sa si faca un cap de pod ici sa in batatura.”

          eu citesc de ceva vreme nationalul.ro si foarte rar apare cate un comentariu – doua – maxim trei (pe paginile pec are le-am citit)

          asa ca diareea de postari care a avut loc aici m-a determinat sa le dau cate un contraargument rational

          tu ce faci ?! te sperii de ceea ce scriu eu? te impiedici de un ciot ?

          ameninti, scriind cu majuscule !! :))

          cine e disperatul ? du=te in baie si vezi ca ai o oglinda (sper)

        • @ marmota „stalionata”

          am citit „articolul” lui turturica

          si ?

          zi-mi si mie de ce DNA lui lck a luat-o in freza in „n” dosare de renume ?

          oare pt ca s-a bazat exclusiv pe „abuzul in serviciu”, pe interceptari, pe martori falsi cu ” n” identitati, martori fortati / santajati cu inchisoarea doar pentru a da declaratii false ??

          si abia acum se dau primele foite de ceapa la o parte (ar fi trebuit sa spun de varza caci sunt convins ca-ti place varza de bruxelles si cea germana – sper ca amandoua sa aiba cotorul tare ca sa-ti dea placeri multiple)

          • MINTI , n-ai citit articolul lui Turturica sau te faci ca nu intelegi . Continua -ti ineptiile , esti complet paralel si rau-intentionat ! N-ai vazut nici ERATA ?

  2. Noi nu suntem Anglia sa facem Roexit, armata noastra e de doi bani. Nu avem nici armata nici relatiile englezilor. Aici langa Rusia imediat ne ocupa taica Putin daca iesim din UE si NATO. Cum se pot gandi macar unii la asa ceva?

    • @horatiu

      pai de-aia polonezii isi facura baza NATO

      noi deja avem

      crezi ca echipamentele / tehnica militara care a intrat in tara (parca anul trecut la aplicatia NATO) a parasit ROMANIA ?!

  3. Europa e prinsa in lupta directa intre americani si rusi.
    Deocamdata Romania se orienteaza spre prietenia cu tarile proamericane si anti merkel-macron.
    Fondul National Suveran taie macaroana banilor europeni care au costuri multiplicate.
    Europa va intra in implozie si geopolitic Romania are sansa increderii americano-israeliene.
    Oricum dulapul sas &co.e pe faras
    Alles gutte?

  4. FBI investighează sume uriașe de bani depuse de Gruparea Dragnea în bănci din America de Sud și Centrală! Sursa noastră spune că sumele depuse în bănci despre care vorbim depășesc în cazul Grupării Dragnea 50 de milioane de dolari!!! Departamentul de Stat a transmis avertismente discrete către toți oficialii americani care sosesc la București să evite, în măsura circumstanțelor, discuții tete-a-tete cu liderul PSD, sau discuții informale. Investigațiile FBI au la bază o plată suspectă către o firmă de lobby din SUA efectuată în numele lui Dragnea și PSD de către o entitate care pare a nu avea nicio legătură directă cu partidul de guvernământ și liderul acestuia. Sursa noastră spune că în anchetă apare și numele afaceristului decedat în avion, în Costa Rica, Costel Comana. Fost coleg al lui Dragnea și partener de afaceri imobiliare mai mult decât suspecte. Sursa noastră ne-a atras atenția că fiica lui Comana a vândut cu o grabă suspectă toate imobilele și terenurile achiziționate de tatăl său de la Dragnea. Informațiile apărute pe piața din România conform cărora agenți FBI le-ar fi interogat pe Udrea și Bica în Costa Rica nu ar fi false, spune sursa noastră. Se pare că cele două s-au folosit de aceeași rețea ca și Gruparea Dragnea pentru a transfera sume uriașe de bani în bănci din America de Sud și Centrală.

    • Camila , tu esti tangential si parapipipedic cu cine ti-a bagat in cap notiunea paralela de stat in fund paralel si cu privirea oblica . Esti ocupat cu transportul turistilor prin desert , nu citesti sondajele care spun ca nu mai sunt nici 4% de babuini care cred in Paralelu scos din jobenul lui Dragnea ? Statul este unul singur si , DA , trebuie sa fie puternic la asaltul disperat al ciurucurilor politicii romanesti inghesuite in dosare penale , mafioti varf de lance al tagmei tradatorilor de neam si tara !

  5. Daca iesim din UE ajungem ca Ucraina, Moldova merge la rusi, Transilvania la unguri. O sa avem soarta Poloniei din 1939, dubla ocupatie ruso maghiara.

  6. Dupa cate postari virulente sunt facute, pot trage oare concluzia ca „UI-stilor” le e cam teama de ideea ca SUA & Israelul vor sa si faca un cap de pod ici sa in batatura.

    Evreii sunt disperati caci de cand Turku facu pace cu putina, au ramas izolati in mijlocul unei „mari” de musulmani.

    De aia Bibi se intalni la Bulgari cu balcanicii, caci acestia sunt ultima oaza de speranta.

    Bibi face ciocul mic in fata palestinienilor (doua demisii deja date) ca urmare a incetarii conflictului de la granita

    • Everii sunt inconjurati de razboi si distrugere. Au nevoie de un nou spatiu vital unde sa emigreze. Sunt foarte interesati ca guvernarea corupta de la Bucuresti sa genereze exodul romanilor in UE, ca sa ne inlocuiasca ei. Pentru ei, spatiul carpatodanubianoetc e mai mult ca perfect. Acum intelegeti cine si de ce e in spatele lui Dragnea?

      • bai, ceasca !

        evreii abia acum au ajuns cu cutitul la os.

        ue este cea care a incurajat migratia ROMANILOR de cand am aderat in 2007.

        cum ?

        punandu-ne conditii sa inchidem/ sa vindem pe nimic firmele / bancile romanesti

      • @ emigrantule

        daca tot ti=ai pus masca de „emigrant”, nu inteleg de ce doresti dstrugerea ROMANIEI ? stai DREAQULUI acolo.

        daca ROMANIA este distrusa nu ai unde sa te intorci, deci nu esti un emigrant care ar vrea sa se intoarca ACASA

  7. Bai LI-XI-LINKI , esti chinez grabit , Jackie Chan , de ne torni val-vartej gogosi cu boabe de orez rasnite sau esti deranjat la stomac si te scremi cand tastezi ? Te-ai ratacit pe National si pierzi trenul spre Bejing de postezi la foc automat ( 16 :00, 16:02 , 16 :05 , 16:06 , 16:09 , 16:12 , 16:14 , 16:17 ) ? Mai ai timp sa ajungi la gara ? 8 postari in 17 minute ? Mai baga , mai e un marfar la noapte ….

    • @mersul trenurilor

      mi se termina bateria de la telefon, de-ia scriam la foc automat

      # kondensatorii au urmat aceeasi scoala de postat tampenii la adresa celor care isi expun ideile, care ce sa vezi, nu coincid la indigo cu ideile marete ale globalismului

      dovada ?

      aceleasi mizerii aruncate – atacuri la persoana – doar, doar, interlocutorul se va enerva si va intra in mocirla alaturi de ei

      vino, TGV-ule, cu niste contraargumente rationale si apoi putem dialoga

      pana atunci, urca=te in trenul spre berlin

      • @ mersul trenurilor – TGV

        apropo: ai stat sa-mi numeri postarile sau ai cumva un soft anume care monitorizeaza acest site ?

        eu cred ca ultima varianta este cea adevarata, caci nici un om cu scaun la cap nu se apuca sa contorizeze momentele cand posteaza un oarecare (facand copy-paste sau tastand), deact daca asa ii scrie in fisa postului

      • @ marsul rotilor de teen

        TGV-ule, te avertizez, ca sa nu te surprinda faptul, ca urcandu-te in trenul spre Berlin o sa ajungi la moscova via viena.

        Ca lenin, care a plecat din elvetia – via germania – si a ajuns in rusia.

        Rusia comunista a fost creata de Germania. Cauta pe net despre calatoria cu trenul a lui Lenin din elvetia Pana in Rusia.

        Nemtii aveau nevoie sa faca pace in est ca sa poata lupta in vest.

        The Russian revolution
        Missed connection

        Vladimir Lenin’s railway journey from Switzerland to Russia changed history

        „A mischievous Estonian called Alexander Keskula was the first to suggest to Germany’s spy service that bringing Lenin home could serve a vital strategic goal. ”

        „Strengthening the anti-war camp there would raise the chances that Russia would stop fighting, giving Germany time to beat Britain and France before America entered the war. ”

        „Germany was soon convinced.”

        ” The deal took just two weeks to negotiate: Lenin insisted that the train should be designated an extraterritorial entity.”

        „It was not to stop, and its passengers (a motley 32 in all) were not to be checked.”

        https://www.economist.com/books-and-arts/2016/10/06/missed-connection

  8. Error! Nigel Farage, ca Lafarge are legatura cu cimentul ala in care prefac francezii „parteneri”muntii nostri…

    • Plina lumea de procurori, toti jurnalistii, #istii, postacii anarhisti si nematozii de net dau sentinte inainte de aparitia judecatorului in peisaj…Poate afla si ei ca adevaratii rezistenti la comunism, aia care nu beneficiau ziua de privilegiile comuniste si noaptea semnau scrisori, sau aia care-si incasau drepturile supradimensionate de la Uniunea Scriitorilor pe miorlaituri pe care numai ei le considerau proteste, aia adevarati, adica, erau si din astia, intelectuali cu interdictii la publicare, sau chiar la exercitarea profesiei, astia nu-i asteptau pe americani, asa cum nu i-au acceptat niciodata pe rusi cu „eliberarea” lor, ei bine, romanii astia adevarati vedeau o Romanie nealiniata, un soi de Elvetie si daca acum oamenii isi exprima opinia ca UE e o mare dezamagire e doar din cauza abordarii politicianiste a birocratilor de la Bruxelles si da, astia care-si injura tara ca s-a saturat de umilinte chiar sunt antiromani

      • Termina ma cu Romania nealiniata, rusii ne ocupa in 24 de ore fara protectia UE. Cu care armata sa facem noi pe independii si suveranii, cu care flota? Fara protectia UE Romania e doar un gandac sub bocancul rusesc

        • PSD ar trebui sa-si puna mari semne de intrebare daca pana si electoratul sau traditional o ia peste picior pe Dancila si isi bat joc de ea din toate pozitiile . In piata Obor se vinde UN NOU SORTIMENT DE VARZA cu un diametru mai mic decat cele obisnuite care costa 1 leu/kg pe care l-au botezat ” CREIERU LU DANCILA ”. Bucatarii au inceput sa testeze si ei piata si sa sondeze impactul asupra consumatorilor cu noile sortimente de ”creier pane a la Dancila ” si varza ” a la creieru lui Dancila ”, de moment se cunosc rezultatele de la Cluj unde localnicii sunt conservatori si nu renunta la ” varza a la Cluj ” .

        • „Nealinierea” era amintita doar ca fantasma a trecutului, totusi, mai aproape de fibra poporului asta pasnic, aspirational, adica…Rusii ne ocupa numai cu acceptul Germaniei, asa cum au mai facut-o, deci cu acceptul UE, cu care o tin intr-o incuscreala. Singura aparare, deocamdata, e NATO, d-aia au si dat astia bir de patru miliarde la alianta SUA-Israel, doar nu va inchipuiti ca am cumparat armament ca sa-l folosim?! UE isi vrea partea, povestea cu armata UE e tot o tafneala antiamericana si supararea pe romani vine si din „ezitarea” damboviteana de a cumpara ceva puscoace si avioane (ca elicoptere am promis sa luam…) „made in UE”. Pe mine ma sperie atata „naivitate” proasta in legatura cu Putin. Cititi, ma si alte surse, mai informate, majoritatea industriei grele a fost „vanduta” Rusiei, care a transformat-o in fiare vechi sa inlature concurenta, rusii sunt peste tot, in resurse, in industria prelucratoare, in banci (prin austrieci si nemti ca interpusi), in ONG-uri cu finantare abscons si cu pretentii de democratizare…Voi chiar credeti ca aia care au fost agenti KGB, sau GRU au „defectat” la americani?! Pericolul cel mai mare pentru tara asta, din pacate, cunoscut, deja, dusmanilor, e dezbinarea proasta din societate, ura salbatica, opacitatea si refuzul de a asculta argumente…Ribentrop-Molotov va mai spune ceva?!

    • X-linkule , tu recitaesti ce ce nazbatii debitezi ? ” Diareea de postari care a avut loc aici m-a determinat sa le dau cate un contraargument RATIONAL ( ??? )”. Diareea de postari la foc automat iti apartine , orice om are dreptul la opinie , nu esti tu Mafalda , Alfa si Omega sau judecatorul suprem sa dai cu ciocanelelul . Esti culmea tupeului , chiar nu realizezi cat esti de penibil ? Salvatore X-Link , a trebuit sa intervii tu cu ciubotele ca sa salvezi CE ? Sa te umpli de ridicol si ” respect „ cu trasnaiile tale si trimiteri la calatoriile cu trenul ale lui Lenin din Elvetia pana in Rusia ? Pe undeva , e de inteles , astia ” inteligenti ” ca tine , musai sa fie si fuduli !

      • @ observator

        Eu nu inteleg un lucru (asa- s io mai greu de capatana).

        Eu am postat IDEI, INTREBARI, CONTRAARGUMENTE la ceea ce postara ANTIROMANII.

        Oare de ce NICI UNUL nu a venit cu o replica la ideile / intrebarile/ CONTRAARGUMENTELE mele?

        De ce toti cei care mi-au replicat m-au atacat pe persoana fizica ? (Exceptie face persoana care mi-a spus ce articol sa citesc – dar nici el nu e in stare sa isi expuna cu propriile cuvinte ceea ce „gandeste”).

        Voi aveti dreptul la opinie dar io nu. ?!! :))))

        Nu e nimeni in stare dintre # REGRESIVI sa aiba un dialog RATIONAL cu CONTRARGUMENTE LOGICE ?

        Sunteti penibiili. !

        • @ vai si amar (apropo de pseudonime, tu de ce la fiecare postare iti modifici identitatea ? sa fie un reflex ?)

          revenind insa la articol, vrei sa ti trimit un rezumat ?

          sa-mi fac o poza cu monitorul in brate, iar pe display sa fie afisat articolul cu pricina ??

          eu am spus „SI” pentru ca este un articol gen compunere in care se amesteca

          termeni de genul

          „asaltul asupra justiției”

          „Așa se explică de ce Curtea Constituțională și parțial CSM au trecut, pe față, de partea celor care vor DNA și Parchetul General îngenunchiate cu orice preț.”

          cu faptul ca toti cei care au fost „maturati” de la putere de catre „cavalerii neprihaniti” ai DNA-ului s-au aliat pt a pune mana pe putere.

          Daca ar fi asa cum spune turturea, ca psd + alde „ataca UE”, atunci ce parere ar avea despre UDMR care (ce sa vezi) si ei AU TUPEUL SA CRITICE UE(RSS)

          „UDMR lansează critici dure la adresa UE: Direcția spre care se îndreaptă este greșită. Este inadmisibil să considere statele din Europa Centrală și de Est copiii nedisciplinați ai Europei”

          https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22755951-udmr-lanseaz-critici-dure-adresa-direc-spre-care-ndreapt-uniunea-este-gre-este-inadmisibil-considere-statele-din-europa-central-est-copiii-nedisciplina-europei.htm

        • Contraargumentele logice pe care le pretinzi trebuie sa vina ca raspuns la afirmatii si argumente la fel de logice , nu la floricele si brizbrizuri abramburite . Antiroman esti tu , presa aservita care incearca sa aduca Romania la dictatura si imbuibatii din afaceri oneroase cu statul carora le convine restauratia . Nu stiu ce interese te mana in lupta , e posibil sa ai probleme la bibilica si sa te crezi Napoleon sau parintele geopoliticii . Din fericire , pentru astia ca tine , in Romania ai dreptul la opinie si abuzezi de ea . Dai exemplu UDMR , o formatiune care nici macar nu este partid si care are tot interesul sa faca jocul Ungariei , ne trimiti in noaptea mintii ascuns dupa uluci , sigur nu traiesti in Romania , spectacolul grotesc pe care il oferi gratuit , folosirea lui ” IO ” in loc de ” EU ” si balaceala in absurd determina cititorii sa scuipe in san ! Ce vinovati suntem noi ca TU ESTI ” MAI GREU DE CAPATANA ” ? Te compatimim si asteptam sa-ti epuizezi repertoriul , mai mult de-atat nu te putem ajuta . A dreacu stevie , cu ce sudoare se castiga …..

          • Tavarisci Xilinksky , sunt Alexei Grigorovici Stahanov , cel ce a scos cu lopata miraculoasa 102 tone de carbune ( in loc de norma de 14 tone in 6 ore ) in mai putin de 5 ore si 45 de minute , va rog sa-mi permiteti sa am mari rezerve , indoieli si SA NU CRED ceea ce va flutura tartacuta ! In asentimentul meu este si pretenul , adversarul si castigatorul competitiei ,eroul tavarasului Tito , musulmanul bosniac Alija Sirotanovic din Trtorici , actuala Bosnia-Hertegovina , cel ce a fost fotografiat pe bancnota de 20.000 de dinari iugoslavi . Regret ca nu va pot impulsiona cu celebrul ” TOT INAINTE !”, cand se umfla gogoasa prea mult explodeaza !

          • @ Observator

            75 % din ceea ce ai scris tot in categoria „atac la persoana” intra. asta e ! atat poti, ce sa fac ? m-am resemnat :))

            Uk, Italia, Ungaria, Polonia si Romania sunt statele care critica UE (noul Wehrmacht subjugat de rusia lui putina). Au innebunit toate ?

            Ungaria + udmr aveau nevoie de UE ca sa recunoasca statutul de regiune independenta a HARCOV-ului, dar acum cand ue loveste in ungaria udmr-istii isi apara NATIUNEA (NU ca tradatorii de la bruxelles din pnl si „independentii”) riscand sa piarda oportunitatea de a mai putea cere autonomia.

            Despre Italia, Polonia si UK ce poti spune (ca vad ca despre Ungaria si ROMANIA ati debitat numai ineptii).

            Vezi ca vine Bannon si va matura pe toti. Cand vor iesi la iveala si destinatarii cryptomonedelor sa vezi ce mai jale si ce mai plans: o sa fuga in exil toti activistii de partid

  9. SCRISOARE DIN BASARABIA

    „Cu vorba-mi strâmbă şi pripită
    Eu ştiu că te-am rănit spunând
    Că mi-ai luat şi grai şi pită
    Şi-ai năvălit pe-al meu pământ.

    În vremea putredă şi goală
    Pe mine, frate, cum să-ţi spun,
    Pe mine m-au minţit la şcoală
    Că-mi eşti duşman, nu frate bun.

    Din Basarabia vă scriu,
    Dulci fraţi de dincolo de Prut.
    Vă scriu cum pot şi prea târziu,
    Mi-e dor de voi si vă sărut.

    Credeam ca un noroc e plaga,
    Un bine graiul cel sluţit.
    Citesc azi pe Arghezi, Blaga –
    Ce tare, Doamne-am fost minţit!

    Cu pocăinţă nesfârşită
    Mă rog iubitului Isus
    Să-mi ierte vorba rătăcită
    Ce despre tine, frate, am spus.

    Din Basarabia vă scriu,
    Dulci fraţi de dincolo de Prut.
    Vă scriu cum pot şi prea târziu,
    Mi-e dor de voi şi vă sărut.

    Aflând că frate-mi eşti, odată
    Scăpai o lacrimă-n priviri
    Ce-a fost pe loc şi arestată
    Şi dusă-n ocnă la Sibiri.

    Acolo-n friguroasa zare,
    Din drobul mut al lacrimii
    Ocnaşii scot şi astăzi sare
    Şi nu mai dau de fundul ei.

    Din Basarabia vă scriu,
    Dulci fraţi de dincolo de Prut.
    Vă scriu cum pot şi prea târziu,
    Mi-e dor de voi şi vă sărut. ”

    GRIGORE VIERU – poet național basarabean

  10. Ce au facut rusii in Basarabia or sa faca si in Romana dupa ce Dragnea ne scoate din UE si fuge cu valizele cu bani in Brazilia

    • Ca bine zis! Dragnea fura tot ce se poate fura, vinde TelDRum distruge romania de tot si fuge din tara chiar inainte de atacul rusesc care va distruge neamul romanesc pentru totodeauna

  11. O mai ramane ceva din tarisoara asta dupa ce pleaca mustata? Fond suveran avem, dupa modelul tuturor dictaturilor din est, canal se pare ca o sa avem in curand, adio UE, economia se duce de rapa.. Pai Ceausescu era mana cereasca in comparatie cu astia.. in curand o sa ne luam la intrecere cu babuinii din tarile central africane

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger