AcasăNewsRisc de inundatii. Avertizare pentru judetele Mehedinti si Dolj

Risc de inundatii. Avertizare pentru judetele Mehedinti si Dolj

Urmarile ploilor anuntate de meteorologi prin intermediul unei informari emise inca de joi si care au afectat, in ultimul interval, mai multe zone din tara, se vad deja.

Reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au transmis, prin intermediul unei atentionari pentru fenomene imediate COD GALBEN, faptul ca „urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu – afluentii de dreapta aferenti sectorului aval confluenta Motru – amonte S.H. Podari, Desnatui – bazin superior, judetele Mehedinti si Dolj”.

Hidrologii atrag atentia ca fenomenele semnalate se pot produce „cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Raznic, Desnatui – bazin superior”.

Codul galben emis de hidrologi a intrat in vigoare sambata dimineata si va ramane valabil pana la ora 21.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger