Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Rezultatele finale ale alegerilor. Cat au obtinut conservatorii lui Merkel

Rezultatele finale ale alegerilor. Cat au obtinut conservatorii lui Merkel

Autor:

Dupa ce in prima faza se aflase – in baza rezultatelor exit-poll-urilor – cifrele comunicate la inchiderea urnelor din cadrul alegerilor legislative din ziua precedenta – ca Angela Merkel va avea un nou mandat de cancelar, al patrulea, intre timp s-au anuntat, luni, si rezultatele finale ale scrutinului din Germania.

 

germ Rezultatele finale ale alegerilor. Cat au obtinut conservatorii lui MerkelAstfel, se stie ca a fost o victorie fara dubii a conservatorilor lui Merkel – CDU/CSU – cu 33%, urmati fiind de social-democrati (SPD) – care au obtinut 20, 5%, in timp ce a treia formatiune cu reprezentare in viitorul legislativ german este AfD (Alternativa pentru Fermania, o formatiune de extrema dreapta), cu 12, 6 procente, liberalii (FDP) incheind cursa electorala pe locul 4, cu 10, 7% din voturi.

In ciuda victoriei, conservatorii nu au obtinut majoritatea in Bundestag, astfel ca urmeaza negocieri in vederea constituirii unei coalitii majoritare in Parlament, in conditiile in care social-democratii condusi de Martin Schultz au anuntat ca vor trece in opozitie. De altfel, se invoca – in dreptul conservatorilor- cel mai slab scor electoral din ultimele peste sase decenii.


1 Comentariu la Rezultatele finale ale alegerilor. Cat au obtinut conservatorii lui Merkel

  1. Contra

    Ma mir ca n-au ridicat-o-n furci!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!