AcasăNewsREZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, Bucuresti!

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, Bucuresti!

Rezultate evaluarea nationala 2013 Bucuresti: elevii care au terminat clasa a VIII a si au sustinut examenul de evaluare nationala vor afla primele rezultate sambata, pe 29 iulie, pana in orele 16:00, potrivit edu.ro.

Cei mai multi absolventi din Capitala care au sustinut probele scrise spun ca subiectele au fost relativ usoare, si asteapta rezultatele la evaluare fara prea mari emotii, insa sunt si elevi care asteapta cu sufletul la gura afisarea rezultatelor, fie din cauza nesigurantei, fie pentru ca stiu ca au gresit in rezolvarea anumitor subiecte.

Rezultatele evaluarii nationale 2013 – Bucuresti vor fi afisate, sambata, 29 iunie, pana in ora 16.00, in cadrul unitatilor de examinare si pe site-ul edu.ro.

Elevii care vor fi nemultumiti de rezultatele obtinute la evaluarea nationala 2013 vor putea depune contestatie tot pe 29 iunie, intre orele 16.00 si 22.00. Prelungirea programului de depunere a contestatiilor s-a decis joi, printr-un ordin al ministrului Educatiei, ministerul de resort notificand inspectoratele scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.

Prelungirea programului cu doua ore a fost decisa in urma unei solicitari din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a informat Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-o adresa, ca enoriasii sai „respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”.

VEZI AICI REZULTATELE  pe judete LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013

Regulamentul de concurs arată că dacă după recorectarea lucrărilor există diferenţe intre rezultatul / nota initiala si rezultatul final notare mai mari de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţialăşi cele de la contestaţii, atunci lucrările vor fi recorectate încă o dată.

Comentati si cititi aici: https://www.national.ro/news/rezultate-evaluarea-nationala-2013-conform-edu-ro-308731.html/#ixzz2XaQvj36p

 

„Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”, arata ministerul intr-un comunicat.

Contestatiile la evaluarea nationala vor fi solutionate in intervalul 30 iunie – 2 iulie, elevii urmand sa afle rezultatele finale la evaluare in data de 3 iulie 2013.

ADMITEREA IN LICEELE DIN BUCURESTI

Admiterea in licee, in anul scolar 2013 – 2014, incepe pe data de 5 iulie, primul pas fiind completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Ca si in anii precedenti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a lansat brosura de admitere in liceu, care cuprinde oferta tuturor liceelor din capitala, mediile ultimilor admisi in sesiunile precedente, precum si calendarul admiterii. Cel mai bun liceu din Bucuresti este Colegiul National “Sfantul Sava”, unde anul trecut ultima medie de admitere la Matematica-informatica – bilingv engleza a fost de 9,93. El este urmat de Colegiul National “Gheorghe Lazar” si de Colegiul National “Mihai Viteazul”.

author avatar
Alina Costache
6.917 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger