AcasăNewsREX, hotelul fitosilor va ramane in aceasta vara cu portile inchise

REX, hotelul fitosilor va ramane in aceasta vara cu portile inchise

La inceputul acestui an, un incendiu devastator a cuprins mansarda si ultimele etaje ale hotelului Rex din Mamaia. Focul a fost atat de puternic incat a fost nevoie de interventia a sapte echipaje ale pompierilor si mai multe autospeciale. Pagubele produse nu au fost niciodata date publicitatii, patronii stabilimentului evitand sa vorbeasca despre aceste aspecte.

Reporterii “National” au descoperit ca in aceasta vara, celebrul hotel va ramane inchis iar vedetele care obisnuiau sa-si petreaca vacanta aici trebuie sa se reorienteze.

Declarat de departe cel mai exclusivist spatiu hotelier de pe litoralul Marii Negre, datorita faptului ca aici se cazeaza an de an mai toti milionarii din Romania si, evident, in urma lor toate pitipoancele si vedetele autohtone, hotelul Rex, detinut de familia Adamescu nu va fi deschis in aceasta vara. Potrivit unor surse apropiate administratiei, lucrarile de reparatii si reamenajare nici macar nu au fost demarate. “Desi s-a discutat initial ca reparatiile la hotel sa inceapa imediat, raspunsul specialistilor a dat toate socotelile peste cap. Din cauza volumului imens de apa folosit de pompieri la stingerea incendiului, peretii, podelele si chiar structura constructiei au fost puternic afectate”, sustin sursele “National”. Mai mult acestea afirma ca motivul pentru care nu se poate face nimic in aceasta vara este acela ca intreaga cladire trebuie sa se usuce, inainte de a incepe orice fel de lucrare. “Poate ca pare aiurea, insa pana cand nu dispare toata umezeala din imobil, nimeni nu se poate apuca de treaba. Acum stam si asteptam ca hotelul sa se usuce. Asta este adevarul”, mai afirma sursele noastre.

Tranzactie de 10 milioane de euro

Familia Adamescu a cumparat hotelul Rex din Mamaia de la Viorel Paunescu si alti cativa actionari elvetieni in cadrul unei tranzactii de circa 10 milioane de euro, care a inclus si datoriile complexului. Rex, amplasat la 30 de metri de plaja, este cel mai mare hotel de cinci stele de pe litoral. Printre clientii sai se numara jucatori de fotbal, oameni de afaceri si vedete din media sau showbiz. Hotelul are 102 camere (90 de camere duble si 12 apartamente). Achizitia a fost facuta prin firma Tycoon Imobiliar SRL, controlata de sotia lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, care a cumparat 100% din actiunile Rex Mamaia SA.

author avatar
Mihai Pietreanu
1.207 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger