AcasăNewsRevolutia fiscala, dreasa cu OUG-uri otravite

Revolutia fiscala, dreasa cu OUG-uri otravite

Eugen Teodorovici se lupta cu greaua mostenire lasata de Ionut Misa

Transferul contributiilor sociale in carca angajatilor (ingineria fiscala cu ajutorul careia PSD a dat cu o mana si a luat cu doua din veniturile romanilor) face zilnic noi victime.

Eugen Teodorovici se lupta cu greaua mostenire lasata de Ionut Misa

Marea revolutie fiscala a PSD a lovit in plex alte doua categorii – gravidele si bolnavii de cancer, ale caror venituri scad de asemenea dupa transferul contributiilor sociale. Luat la intrebari, ministrul de Finante Eugen Teodorovici a recunoscut ca exista ”astfel de spete”, dar s-a grabit sa adauge ca Executivul discuta deja cum ”sa acopere” aceste situatii. Prin amendamente aduse legii, deci cel mai probabil prin emiterea unei noi ordonante de urgenta. Sau a mai multora, dat fiind numarul mare de bube al noului Cod Fiscal emis sub patronajul plangaciosului ministru de trista amintire numit Ionut Misa. Unul care, printre lacrimile stoarse in direct si fiorurile de adanc patriotism care-l incearca tot in studiourile TV, ar putea sa aiba un moment de onestitate in are sa spuna simplu: ”Am fost un dobitoc”. Pentru ca doar un dobitoc putea sa de-a drumul unui Cod Fiscal neverificat si necorelat cu restul legilor, un Cod care provoaca mari probleme atator salariati si contribuabili si trebuie acum carpit cu ajutorul unor OUG-uri de avarie. Si asta urgent daca Guvernul nu vrea sa fie tarat in instanta, asa cum l-au amenintat deja sindicalistii, si asta pentru ca statul nu a ajustat brutul (asa cum era obligat de Ordonanta 90) iar ca rezultat zeci de mii de functionari din administratia publica centrala vor pierde la salariu sume care pot ajunge pana la 37 – 38%.

Statul se poarta ca o curva proasta

Ministrul Teodorovici sustine ca autoritatile au in vedere ”un nou mecanism” de dregere a mostrei de idiotenie fiscala numita Declaratia 600. Respectiv se doreste comasarea a cinci formulare si ”se merge pe o estimare, nu pe ce s-a realizat in 2017”. Noua varianta asigura contribuabililor pastrarea calitatii de asigurat, dar le impune in continuare oamenilor sa-si dea in bobi cu privire la castigurile pe care le vor avea peste an. Si asta doar pentru ca statul sa poata puna mana pe niste bani in avans, cand normal ar fi sa se calculeze impozitul datorat statului la final de an. Lucrurile ar putea fi simple – ai castigat atat, ai de dat atat, pa si pusi – daca guvernantii nu s-ar comporta ca ultimele curve, alea care cer sa fie platite inainte ca nu cumva sa fie lasate cu buza umflata de clientii nemultumiti de calitatea serviciilor.

author avatar
Simona Badulescu
584 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger