AcasăNewsRevocare Lazar. Toader: Cel mai probabil vom face apel din nou la...

Revocare Lazar. Toader: Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia CCR

Pe fondul recentelor declaratii ale presedintelui, cum ca nu il va revoca pe procurorul general, ministrul Justitiei a adus in discutie ipoteza sesizarii Curtii Constitutionale.

Convins ca opinia publica nu va afla considerentele pentru care primul om in stat s-a declarat „multumit” de activitatea procurorului general Lazar, dar si subliniind ca in cazul acestuia din urma motivele solicitarii de revocare din functie ar fi mai „evidente” decat in cazul cererii care a vizat-o pe fosta sefa a DNA, Tudorel Toader a lasat sa se inteleaga ca s-ar putea apela din nou la opinia judecatorilor constitutionali. „Eu nu cred ca cineva se mai indoieste de faptul ca trebuie luate masuri radicale. (…) Din pacate, tot romanul a vazut aceste abuzuri care au iesit la suprafata. Stiu si eu ca presedintele se declara multumit de procurorul general. Niciunul dintre noi nu stie caror fapte li se datoreaza multumirea presedintelui. Cred ca dansul ar putea sa raspunda, dar sigur nu ne va raspunde. Eu, personal, cred ca in cazul lui Lazar motivele revocarii sunt mai evidente, mai puternice, mai multe decat in cazul lui Kovesi. Am facut apel la presedinte sa reciteasca decizia CCR, prezumand ca prima data a citit-o si ca a inteles-o. E optiunea dansului, dar eu cred ca in masura in care se va decide vom sesiza Curtea Constitutionala din nou, pentru ca astfel de abuzuri nu pot fi lasate sa continue – nici la palierul magistratilor, procurorilor, (…) dar nici la nivelul celei mai inalte demnitati in statul roman, adica al presedintelui. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia CCR care o sa ne spuna, sper eu, cred eu, (…) aceeasi solutie”, a punctat ministrul Justitiei, seara trecuta, intr-o interventie telefonica la Antena.

Declaratiile presedintelui pe aceasta tema a revocarii lui Lazar au venit dupa ce ministrul Toader a trimis, o data in plus, la finalul anului trecut, la Cotroceni solicitarea de revocare a procurorului general, ceruta cu cateva luni inainte.

207 afisari

2 COMENTARII

  1. Cel mai cunoscut personaj din Iași de către opinia publică a acetor vremuri, până la apariția domnului profesor universitar Toader pe la justiție pe lângă politicieni, parcă era totuși Andrei Cristea ?

  2. Cel mai cunoscut personaj din Iași de către opinia publică a acestor vremuri, până la apariția domnului profesor universitar Toader de la justiție pe lângă politicieni, parcă era totuși Andrei Cristea ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger