AcasăNewsRevocare Kovesi. Cum s-a vazut decizia la nivelul ALDE, PNL si PMP

Revocare Kovesi. Cum s-a vazut decizia la nivelul ALDE, PNL si PMP

Pozitiile Laurei Codruta Kovesi si a lui Florian Coldea, erodate intentionat sau nu pe zi ce trece

Nu au fost putine reactiile venite din sfera politica la anuntul facut, luni dimineata, de la Cotroceni, prin vocea purtatorului de cuvant al Presedintiei, cum ca Iohannis a semnat decretul de revocare in cazul Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA.

Dinspre ALDE, opinia publica a aflat ca formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu  „considera ca decretul de revocare este o consecinta fireasca a deciziei Curtii Constitutionale. Presedintele Klaus Iohannis nu avea de ales, pentru ca, in ciuda tuturor ezitarilor si tergiversarilor sale, stia ca nerespectarea unei decizii a Curtii Constitutionale nu ar fi fost privita cu ochi buni de nicio instanta juridica sau politica din tara sau din strainatate”, din cate a anuntat purtatorul de cuvant al formatiunii.

Mai mult, tot Varujan Vosganian a transmis ca ALDE considera ca „aceasta decizie de revocare trebuia luata imediat dupa pronuntarea deciziei Curtii, pentru ca asta ne-ar fi scutit de o perioada de dispute si de ipoteze care nu au avut alt rost decat sa agite spiritele si sa iroseasca energiile politice ce pot fi canalizate in alta parte”.

Pe de alta parte, si fostul numar 1 din cadrul PMP considera ca seful statului a facut ce trebuia sa faca. „Presedintele Iohannis a ales corect, punand in aplicare decizia CCR si a revocat-o pe Laura Codruta Kovesi”, a opinat fostul presedinte Basescu, via Facebook, inainte de a face trimitere la decizia CCR privind validarea referendumului referitor la reducerea, la 300, a numarului parlamentarilor din Legislativul autohton.

O reactie a aparut si la varful PNL, prin vocea presedintelui formatiunii, care a accentuat faptul ca Iohannis ar fi pus pe primul plan interesul Romaniei. „Partidul National Liberal a luat act de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a pune in practica decizia Curtii Constitutionale a Romaniei. Suntem convinsi ca in spatele acestei decizii presedintele a analizat situatia si a avut motive puternice pentru a lua aceasta decizie. Din punctul nostru de vedere, presedintele a ales intre interesul personal si interesul Romaniei – a ales interesul Romaniei, pentru ca in cazul in care nu ar fi pus in practica decizia CCR, Romania putea fi expusa riscului declansarii unor evenimente care sa creeze tulburari sociale, care sa separe societatea romaneasca (…) sa afecteze grav imaginea Romaniei in lume (…)”, considera Ludovic Orban.

Pe acelasi subiect au reactionat, tot prin intermediul unei retele de socializare, si cei de la Uniunea Salvati Romania. Care considera ca „lupta anti-coruptie nu se termina cu decizia de astazi a presedintelui”. „Noi, USR, continuam lupta si ramanem un partener al romanilor cinstiti care nu vor ca Romania sa ajunga un stat de Dragnea”, sustin, intre altele, useristii, in mesajul venit ca reactie la decizia luata de Klaus Iohannis, in conformitate cu decizia CCR-ului, de a o revoca din functie pe Laura Codruta Kovesi.

403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger