Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Revin scolile profesionale

Revin scolile profesionale

Autor:

Forta de munca din tara devine o problema majora. In ultima perioada, companiile se plang din ce in ce mai des de faptul ca nu mai au personal calificat. De exemplu, in constructii, unele firme au adus lucratori din Filipine, Vietnam si Indonezia. O solutie a acestei crize ar putea veni din sistemul de educatie, daca oficialii ministerului ar reconsidera rolul si importanta scolilor de meserii.

 

scolile de meserii Revin scolile profesionalePentru a stopa acest fenomen, Ministerul Muncii poarta discutii cu Ministerul Educatiei pentru a lansa licee in care se vor invata meserii. Mecanic auto, sudor, tinichigiu, croitor, bucatar sau cosmetician sunt doar cateva dintre meseriile care pe piata muncii devin din ce in ce mai cautate. Marius Budai,ministrul Muncii, a declarat ca ”in termenul cel mai scurt vom lansa si aceste scoli profesionale. Avem deja invatamantul dual. Masurile se gandesc pe mai multe planuri, o data pentru oprirea exodului, apoi pentru aducerea pe cat posibil a mai multe persoane in tara, si nu in ultimul rand pentru aducerea acelui contingent pentru lucratorii non-UE”. Ministrul s-a referit si la masurile de incurajare a programelor de formare prin ucenicie, precizand ca nivelul de participare a fost coborat la 4 clase.


1 Comentariu la Revin scolile profesionale

  1. Nu uita ca esti roman

    Domnule Andrei Coman puteti sa faceti o trecere in revista a pasilor facuti de ministri si actele normative emise de acestia HG. OUG. sau lege care au condus la desfiintarea scolilor profesionale?. Se pare ca Andronescu nu recunoaste ca ea a facut acest pas de om fara viziune.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!