AcasăNewsRetinuti pentru suspiciuni grave: trafic de minori pentru sclavie

Retinuti pentru suspiciuni grave: trafic de minori pentru sclavie

Caz greu de imaginat, in Mures. Oamenii legii au luat un vizor cinci persoane banuite ca ar fi  exploatat prin munca copii minori, in schimbul recuperatii unor presupuse datorii facute de parintii acestora.

Cei cinci suspecti au fost retinuti, in urma unor perchezitii facute pe raza judetului, actiune la care au participat politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Tirgu Mures si procurorii DIICOT. Totodata, doua persoane au fost plasate sub control judiciar, in aceeasi cauza.

Perchezitiile au fost facute luni, iar suspiciunile implica trafic de minori, in scopul exploatarii prin tinere in sclavie/aservire pentru datorii, cin cate se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

Iata ce spun, mai exactm reprezentantii IGPR:

„In fapt, s-a retinut ca persoanele in cauza si-ar fi dezvoltat un sistem de obtinere ilicita a unor sume importante de bani, reprezentand contravaloarea alocatiilor si ajutoarelor sociale acordate de stat copiilor minori, totul in numele recuperarii unor pretinse datorii.

In cazul in care nici aceste sume de bani nu erau considerate indestulatoare de catre persoanele cercetate, acestia ar fi obligat copiii minori ai debitorilor sa traiasca si sa munceasca efectiv in gospodariile acestora, pana la momentul in care se considera stinsa datoria parintilor.

In urma perchezitiilor, au fost identificati 3 copii minori, de 11, 14 si 16 ani, care munceau in gospodariile banuitilor, impreuna cu fratele lor, de 19 ani.

De asemenea, au fost ridicati in vederea indisponibilizarii 60.700 de lei, suma ce nu a putut fi justificata de persoanele cercetate.

Au fost ridicate si carduri bancare, cupoane emise de autoritati pe numele mai multor minori ce nu fac parte din familia persoanelor cercetate, procuri speciale prin care sunt autorizati autorii faptelor sa ridice sumele de bani reprezentand alocatiile sociale ale acelor minori, contracte de imprumut, contracte de vanzare – cumparare, diferite inscrisuri continand mentiuni privitoare la datorii ale altor persoane.

La data de 20 martie 2017, 5 persoane au fost retinute, iar fata de alte 2 persoane a fost luata masura controlului judiciar.

La activitati au participat si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures si jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobila „Regele Ferdinand I” – Tirgu Mures”.

author avatar
Andrei Coman
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger