AcasăNewsRetinut pentru trafic de influenta in privinta unor contracte

Retinut pentru trafic de influenta in privinta unor contracte

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Procurorii care instrumenteaza cazul unui barbat suspectat de trafic de influenta au considerat ca se impune retinerea acestuia pentru 24 de ore, urmand sa il prezinte, joi, in fata instantei, cu propunere de arestare.

Masura il vizeaza pe Bogdan -Viorel Mitu, care va ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In cazul sau, procurorii sustin, intr-un comunicat, ca ar fi pretins bani de la mai multi reprezentanti ai unor firme de IT pentru o presupusa interventie in vederea incheierii unor contracte cu o anumita banca cu capital de stat, al carei nume nu a fost precizat.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mentiunile procurorilor din dreptul acuzatiilor aduse:

„In a doua jumatate a anului 2011, inculpatul Mitu Bogdan-Viorel a pretins si in perioada ianuarie – septembrie 2012 a primit suma totala de 960.859 lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe presedintele unei unitati bancare cu capital majoritar de stat sa dispuna incheierea unui numar de 4 contracte cu societatea acestuia din urma, in valoare totala de 696.406 euro.

Intr-un context asemanator, in luna decembrie 2010, inculpatul a pretins si in februarie 2011 si februarie 2012 a primit suma totala de 532.306 lei de la reprezentantul unei alte firme cu acelasi profil, pentru incheierea, cu aceeasi banca, a unui contract in valoare totala de 643.018 euro”.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger