AcasăNewsRetinut de politistii din Capitala. Ar fi practicat fara drept profesia de...

Retinut de politistii din Capitala. Ar fi practicat fara drept profesia de medic

Inca un caz socant iese la iveala, dupa sirul de dezvaluiri asupra unor pretinsi medici descoperiti in ulima vreme in Romania.

De aceasta data, politistii bucuresteni au retinut un tanar de 26 de ani, „banuit de savarsirea infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, inselaciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material in inscrisuri oficiale si folosire a instrumentelor false”.

Cazul a ajuns in atentia politistilor sectiei 11, in urma reclamatiei formulate de o femeie de 34 de ani, care a anuntat ca pe 17 decembrie 2018 „a platit o suma de bani unei societati comerciale cu profil medical,  din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiza, fara a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat”, iar apoi un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunostinta ca buletinul de analize respectiv nu reprezinta un examen imagistic.

Cercetarile au scos la iveala faptul ca intr-un imobil din sectorul 3 „sunt amenajate mai multe spatii folosite ca puncte de lucru de catre mai multe societati. Astfel, cabinetul indicat de catre reclamanta a fost inchiriat unei societati comerciale, reprezentata de un barbat, in varsta de 26 de ani”. Barbatul „a fost depistat iar asupra sa au fost gasite mai multe stampile, cu inscriptii aferente mai multor specializari medicale. De asemenea, au fost identificate si ridicate mai multe documente, diplome si certificate, ce urmeaza a fi expertizate, avand in vedere existenta unei suspiciuni rezonabile ca acestea sunt false”, iar „din verificarile efectuate la institutii cu atributii in domeniul sanatatii a rezultat ca in evidentele acestora nu exista vreun medic cu datele de identificare ale celui in cauza”.

Suspectul a fost retinut pentru 24 de ore. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3.

author avatar
Andrei Coman
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger