Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Retineri in dosarul devalizarii Bailor Herculane

Retineri in dosarul devalizarii Bailor Herculane

Autor:

Continua ancheta in privinta a ceea ce procurorii numesc a fi devalizarea Bailor Herculane, caz in care fostul deputat social-democrat Iosif Armas fusese retinut, in primavara acestui an. Si nu oricum, ci cu doua noi astfel de masuri, una dintre ele dispuse de procurorii DIICOT pe numele unui avocat bucurestean.

 

diicot Retineri in dosarul devalizarii Bailor HerculaneAstfel, anchetatorii Antimafia au anuntat, vineri, o serie de masuri dispuse inca din ziua precedenta, in urma unei actiuni a procurorilor din Caras Severin si a celor de la DGAm “in dosarul penal privind devalizarea SC Argirom International SA Bucuresti, SC Aeroportul Caransebes SA (Aeroportul din Municipiul Caransebes), SC HERCULES SA”, in care procurorii vorbesc despre un prejudiciu de circa 123 de milioane de lei.

Printre acestea, retinerea avocatului Dorin Marescu, din cadrul Bariului Bucuresti, suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de delapidare, dar si a lui Iancu Hrelescu, cercetat pentru complicitate la infractiunea de delapidare, respectiv la abuz in serviciu, dar si pentru spalare de bani.

Totodata, in cazul de fata sunt urmariti penal si expertul evaluator Adrian Petru Andritoiu, dar si executorul judectoresc Ion Sima, ambii fiind suspectati, printre altele, de “constituire a unui grup infractional organizat, sub forma sprijinirii”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in materie de acuzatii, asa cum sunt ele continute in comunicatul de presa prin care sunt anuntate masurile dispuse:

“In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada decembrie 2007-august 2008, s-a constituit un grup infractional organizat, coordonat de catre inculpatii Armas Iosif, Marescu Dorin, Hrelescu Iancu s.a. avand drept scop insusirea principalelor active ale SC Argirom International SA si SC HERCULES SA. In perioada mentionata, inculpatul Armas Iosif a instrainat cu sprijinul inculpatului Marescu Dorin, catre inculpatul Hrelescu Iancu, 60 % din actiunile detinute de SC Argirom International SA la SC Aeroportul Caransebes SA, contra unei suprafete de ½ dintr-un teren de 7.406 mp, cu o valoare de piata de 19.033 Euro, iar, ulterior, la un interval scurt de timp, a procedat la instrainarea celor 60 % actiuni catre SC Excav Prod SRL Caransebes contra sumei de 418.408 euro (de aproximativ 21 de ori mai mult decat valoarea la care au fost dobandite), cunoscand ca actiunile provin din savarsirea de infractiuni.

De asemenea, in aceeasi perioada, au fost insusite de catre membrii grupului, pentru inculpatul Hrelescu Iancu sau pentru altii, prin acte fictive, un numar de 7 imobile (hoteluri, bai termale, restaurante cu o valoare de circulatie de aproximativ 4.032.800 lei si 400.000 de EURO) din patrimoniul SC Herclues SA unde SC Argirom International SA era actionar majoritar, cu sprijinul expertului evaluator ANEVAR Andritoiu Adrian Petru si a executorului judecatoresc Sima Ion. Imobilele dobandite au fost instrainate ulterior catre SC EXCAV PROD SRL, chiar si cu un pret de aproximativ 12 ori mai mare decat pretul la care a fost achizitionat prin executare silita.

La data de 19.03.2008 SC Argirom International SA a intrat in insolventa, creditorul majoritar fiind Ministerul Administratiei si Internelor – Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale UT 350, care detine o creanta de aproximativ 10 milioane de euro.

Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 123.000.000 lei, valoarea creantelor impotriva SC Argirom International SA.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a 45 de imobile – cladiri (hoteluri, restaurante, spatii comerciale, bai termale, stranduri) si asupra a 30 de imobile – terenuri.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane”.


1 Comentariu la Retineri in dosarul devalizarii Bailor Herculane

  1. Cami

    Sansa ta de a te apropia de Hollywood! Primesti instructiuni complete! Totul depinde numai de tine! Lucrezi la calculator! Avem un scop: Hollywood! Oportunitatea este extraordinara! Noi mergem spre Hollywood! Un film bun la Hollywood! Vrei sa castigi bani? Fii si tu un om de succes!Solicita acum detalii la adresa de email : g_cami_ro@yahoo.comComenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!