Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Retezat. Cautarile celor doi alpinisti, reluate cu efective suplimentate: 3 echipe de salvatori, pe trasee diferite

Retezat. Cautarile celor doi alpinisti, reluate cu efective suplimentate: 3 echipe de salvatori, pe trasee diferite

Autor:

Cautarile celor doi alpinisti craioveni, intrerupte duminica din cauza viscolului, au fost reluate in cursul primei zile a acestei saptamani. Nu oricum, ci cu efective sporite fata de ziua precedenta.

 

15941227 1440774309297060 4565615155245568605 n munte 720x405 Retezat. Cautarile celor doi alpinisti, reluate cu efective suplimentate: 3 echipe de salvatori, pe trasee diferite“Salvamontistii hunedoreni continua azi cu un efectiv mult mai consistent (22 salvatori montani si 4 voluntari) localizarea celor 2 alpinisti dati disparuti alaltaieri in zona Peretele Bucurei”, anunta salvatorii de la Salvamont Romania, pe o retea de socializare.

Sunt doua echipe de la Hunedoara, care au luat deja la puricat zonele in care s-ar fi putut adaposti cei doi, din calea vremii severe, dar si peretele unde au facut catarari. Totodata, acestor salvatori li se alatura si colegi de la Valea Jiului, intr-o echipa separata, care au ales un alt traseu, tot cu speranta ca vor da de urma alpinistilor.

Despre cei doi tineri nu se mai stie nimic inca de sambata, cand cei doi barbati ar fi trebuit sa ajunga la o cabana, dupa ce aveau sa parcurga un traseu de catarat in zona Peretele Bucurei.

Avand in vedere ca s-a lasat seara si nu s-au intors, amicii i-au cautat, insa nu au avut succes, efortul lor fiind zadarnicit din cauza vremii. Atunci au dat alarma si au cerut ajutorul salvamontistilor. Deunazi, cautarile au fost sistate din cauza vremii rele.

sursa foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!