AcasăNewsRetezat. Cautarile celor doi alpinisti, reluate cu efective suplimentate: 3 echipe de...

Retezat. Cautarile celor doi alpinisti, reluate cu efective suplimentate: 3 echipe de salvatori, pe trasee diferite

Cautarile celor doi alpinisti craioveni, intrerupte duminica din cauza viscolului, au fost reluate in cursul primei zile a acestei saptamani. Nu oricum, ci cu efective sporite fata de ziua precedenta.

„Salvamontistii hunedoreni continua azi cu un efectiv mult mai consistent (22 salvatori montani si 4 voluntari) localizarea celor 2 alpinisti dati disparuti alaltaieri in zona Peretele Bucurei”, anunta salvatorii de la Salvamont Romania, pe o retea de socializare.

Sunt doua echipe de la Hunedoara, care au luat deja la puricat zonele in care s-ar fi putut adaposti cei doi, din calea vremii severe, dar si peretele unde au facut catarari. Totodata, acestor salvatori li se alatura si colegi de la Valea Jiului, intr-o echipa separata, care au ales un alt traseu, tot cu speranta ca vor da de urma alpinistilor.

Despre cei doi tineri nu se mai stie nimic inca de sambata, cand cei doi barbati ar fi trebuit sa ajunga la o cabana, dupa ce aveau sa parcurga un traseu de catarat in zona Peretele Bucurei.

Avand in vedere ca s-a lasat seara si nu s-au intors, amicii i-au cautat, insa nu au avut succes, efortul lor fiind zadarnicit din cauza vremii. Atunci au dat alarma si au cerut ajutorul salvamontistilor. Deunazi, cautarile au fost sistate din cauza vremii rele.

sursa foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger