AcasăNewsRestrictii de circulatie in Capitala, in vederea desfasurarii unor actiuni de comemorare...

Restrictii de circulatie in Capitala, in vederea desfasurarii unor actiuni de comemorare a victimelor Revolutiei

In ziua in care se implinesc 26 de ani de la evenimentele din 1989, de pe strazile Capitalei, manifestari care au dus la inlaturarea regimului comunist, in Bucuresti vor avea loc o serie de ceremonii destinate cinstirii memoriei romanilor care si-au dat viata pentru a vedea indeplinit visul strigat cu toata puterea de sute de mii de oameni iesiti pe strazi in decembrie ’89: dobandirea libertatii.

De dimineata si pana catre dupa-amiaza, soferii bucuresteni, dar si cei care doar sunt in trecere prin Bucuresti, in aceasta prima zi a saptamanii, vor trebui sa tina cont de restrictiile de circulatie impuse in anumite zone ale Capitalei si sa-si adapteze parcursul rutier, in functie de strazile pe care traficul masinilor nu este permis.

Masurile restrictive valabile luni se vor lua in vederea desfasurarii in bune conditii a actiunilor de comemorare a eroilor care au platit cu viata libertatea obtinuta in cadrul Revolutiei din 1989. Martirii Revolutiei sunt cinstiti atat luni, cat si marti, cand, de asemena, vor fi luate masuri de restrictionare a circulatiei autoturismelor, in Capitala.

O parte a restrictiilor au intrat in vigoare dimineata. Dupa cum mentioneaza Brigada Rutiera a Capitalei, acestea se aplica la Cimitirul Eroilor Revolutiei, unde, incepand cu ora 10, vor fi depuse coroane in memoria victimelor, si va fi oficiata o ceremonie religioasa, ceea ce implica o restrictionare a circulatiei intre orele 08:45 – 10:30, pe Calea Serban Voda, de la sos. Oltenitei si pana la strada de legatura dintre Calea serban Voda si Sos.Viilor.

Totodata, de la pranz incepand, mai exact de la ora 12.30,  si in Piata Universitatii vor fi depuse de coroane de flori, urmand sa aiba loc o slujba religioasa. Circulatia va fi restrictionata, intre orele 11:30 – 14:30, pe Bd. Nicolae Balcescu, intre Piata Universitatii si str. Batistei (sensul de mers catre Piata Romana), precum si pe a patra banda a sensului spre Piata Universitatii, intre str. Batistei si Piata Universitatii, dar si pe prima banda de circulatie, intre str. Batistei si str. Dem. I. Dobrescu, pe sensul catre Piata Romana.

De asemenea, incepand cu orele 13.30, vor fi depuse flori si se va oficia o ceremonie religioasa in amintirea eroilor Revolutiei la „Troita” de la Piata Romana, vor avea loc o slujba religioasa si o ceremonie de depuneri de coroane si jerbe de flori. in ate anunta reprezentantii Brigazii Rutiere a Capitalei, circulatia masinilor in Piata Romana va fi restrictionat, intre orele 13.15 – 13.45, cu intermitente, „pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului si depunerii de coroane”, la “Troita” din aceasta zona centrala a orasului.

Nu in ultimul rand, luni dupa-amiaza, mai precis in scurtul interval dintre orele 16.00 – 16.15, din nou in Piata Universitatii, mai precis la crucea de piatra din scuarul de la Bulevardul Nicolae Balcescu, va avea loc, de asemenea, un ceremonial de depuneri de flori -coroane si jerbe-, demersuri ce vor fi urmate de momente destinate omagierii victimelor Revolutiei, ce includ, din cate mentioneaza sursa citata, si proiectare unor imagini de la evenimentele din Decembrie 1989, in zona Fantanii de la Arhitectura.

sursa foto: Politia Romana

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger