Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Restaurante interzise copiilor

Restaurante interzise copiilor

Autor:

Constienti de zgomotul cauzat de prezenta copiilor, din ce in ce mai multi patroni vor ca micutii galagiosi sa stea departe de localurile lor.

 

restaurant Restaurante interzise copiilor

Departe de a-si pierde clientii, acest restaurant cu specific pescaresc este apreciat dupa ce a facut mai multa liniste printre mese

Invocand tipete, plansete si stres care intrerup deseori linistea si conversatia adultilor la masa, un restaurant din Monterey , Otto Fisherman s Grotto, (California) a pus urmatorul afis:  ”Fara carucioare, nu exista scaune inalte, scaune pentru copii. Copiii care plang sau fac zgomot si tulbura cina altora si nu sunt tolerati”. In ideea de a-i descuraja pe cei care vin cu copii si a le asigura clientilor un confort mai mare. Chestiunea a starnit polemica in Statele Unite. Teoretic, multi s-au gandit, in primul rand, ca instituirea unor asemenea reguli ar fi in defavoarea cifrei de afaceri a restaurantului. Din contra: resturantul si-a dobandit reputatia unui local si mai relaxant. restaurante copii Restaurante interzise copiilorApoi, politica ”anti-copii” a starnit discutii furtunoase deci o expunere nesperata expunere mediatica. In fata celor care au denuntat un caracter prea discriminatoriu, proprietarul restaurantului, Chris Shake, a dat asigurari ca micutii nu sunt ”total” interzisi, dar trebuie ”sa se plieze regulilor casei”. Mai simplu spus, ”in caz ca devin agitati, fac zgomot, alearga prin local, parintii lor sunt rugati sa-i ia si sa paraseasca restaurantul”. Chris Shake  admis ca aceasta masura a fost benefica pentru afacerea sa si a devenit un argument principal pentru cresterea numarului de clienti. Greu de aplicat insa in Europa, unde legislatiile interzic oricarui comerciant sa refuze vanzarea unui produs sau un serviciu unei persoane , indiferent de varsta, sex, origine etc. In Franta, spre exemplu, cand acest refuz este bazat pe discriminare si daca priveste un loc public, legea prevede o pedeapsa de cinci ani cu inchisoarea si 75.000 de euro amenda.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!