AcasăNewsRepublica prezidentiala Iohannis

Republica prezidentiala Iohannis

Presedintele crede ca ne poate convinge ca ar fi cel mai nimerit sa conduca Romania. Treaba lui!

Romania nu mai este de multa vreme tara in care sa te poti simti in siguranta, nu mai este tara in care sa te duci cu fruntea sus la judecator si sa-ti spui pasul. A devenit, si nu de acum, tara unde justitia se face la ordin, unde procurorul, daca ar putea, te-ar condamna direct din biroul lui. Este tara unde un banal sef de directie din Parchetul General a ajuns sa fie mai puternic decat tara insasi. Atat de puternic, incat pana si presedintele avea retineri in a-l demite. Sau poate avea interese care nu sunt de nasul nostru sa le stim.

Presedintele crede ca ne poate convinge ca ar fi cel mai nimerit sa conduca Romania Treaba lui

Romania, in egala masura, a ajuns statul carmit din afara lui, presedintele parand a avea rolul de a ne conduce dupa cum vor altii, fara a ne mai lua si pe noi in calcul. Cum s-a ajuns la toate aceste absurditati?

Anticoruptia, un pretext

Totul a inceput prin 2005, daca nu ma insel, cand Traian Basescu a strecurat coruptia pe ordinea de zi a unei sedinte a CSAT, ca fiind o problema de siguranta nationala. Asa a ramas, fara ca nimeni sa deschida gura ca totul este ilegal. Coruptia si faptele conexe ei erau deja prevazute in alte legi si, mai mult, hotararea CSAT nu putea avea valoare de lege, doar Parlamentul fiind abilitat sa legifereze. Apoi, acelasi Basescu a abilitat SRI sa incheie protocoale cu procurorii, cu judecatorii, in asa fel incat sa aiba totul sub control. Degeaba spune acum ca n-a stiut nimic. Daca era sa nu stie si sa fie atat de aerian, risca sa fie matrasit de propria camarila. Un presedinte care nu stie ce se petrece sub el nici macar nu apuca sa se aseze pe scaun ca deja este zburat dincolo de gard. Or, sistemul astfel creat, i-a venit ca o manusa pentru a-si inlatura adversarii sub pretextul anticoruptiei. Exact asta si urmarea.

Kovesi, punctul cheie

Schimbarea garzii la Palatul Cotroceni nu a modificat cu nimic lucrurile. Lui Klaus Iohannis i-a convenit de minune. Capii sistemului nici nu au plecat, nici nu au renuntat la metehnele lor securistice. Au schimbat doar stapanul. De ce sa nu fie pe placul si in interesul lui? Inca din prima zi de mandat acesta si-a declarat adversitatea fata de PSD si i-a declarat razboi, or, fara un sistem cu tentaculele intinse pana in cele mai intime cotloane ale statului, nu ar fi avut sorti de izbanda. Apoi, laudele desantate la adresa fostei sefe DNA, Codruta Kovesi, urmate de decorari caraghioase din partea unor ambasade, nu au facut altceva decat sa-i intareasca acesteia pozitia. Din puternica a ajuns si mai puternica. Dincolo de asta, prezenta lui Iohannis si a capilor unor institutii de forta la bilanturile DNA, in conditiile in care nu aveau ce cauta acolo, au demantelat intentiile Cotroceniului: definitivarea republicii prezidentiale Iohannis.

Protest in roba

Abia dupa ce au inceput luptele pentru modificarea legilor justitiei s-a vazut adevarata fata a republicii lui Iohannis. Judecatorii au tipat ca este incalcata libertatea actului de justitie. In mod surprinzator, cand primeau indicatii de la SRI sau biletele cu sentintele ce trebuiau pronuntate niciunul nu a vociferat ca se incalca independenta justitiei. Procurorii au iesit si ei la atac, invocand  subordonarea fata de ministrul justitiei. Dar, la fel de surprinzator, cand SRI ii obliga sa obtina informatii si ii instruia cum sa lucreze in dosare, nu se mai simteau subordonati impotriva vointei lor? Apoi, in nicio tara din lume procurorii si judecatorii nu fac front comun si nici nu protesteaza pe treptele tribunalului, imbracati ostentativ in robe. In Romania prezidentiala a lui Iohannis este insa posibil. De ce nu or fi protestat si impotriva salariilor imense cu care, dintr-o prostie fara seaman, PSD i-a omenit?

Legeo, te fac o tabla?

Romania prezidentiala a lui Iohannis inseamna insa si denigrarea tarii peste hotare. Orice masura in domeniul justitiei, luata de putere, este rastalmacita la Comisia Europeana sau Consiliul European de detractori cu scoala Soros in sange. Iar asta ii convine de minune lui Iohannis, care abia asteapta sa ne scoata ochii ca nu respectam valorile europene, ca ne indepartam de statul de drept, ca incalcam libertatea justitiei. Stiam eu ca lipseste ceva, da, incalcam independenta judecatorilor si a procurorilor. Ca sa vezi! Cand el, insa, nu a respectat legea, Constitutia si deciziile Curtii Constitutionale mai bine de o luna, republica lui prezidentiala s-a simtit atat de bine incat a dat o fuga la Neptun ca sa joace table cu seful SPP. Ca Iohannis mai vrea un mandat stiu. Dar nu stiu pe cine mai poate pacali cu statul lui de drept.

author avatar
Valentin Boeru
2.460 afisari

5 COMENTARII

  1. Geaca rosie, altii din gasca poarta chiloti rosii, altii tricouri… Niste hoti ordinari, doar ca sunt organizati intr-o alta gasca!

  2. Stiti cand o sa fie justititie? Cand o sa vedem la ocna pe chioru si pe Nutica din Costa Rica. Si cand pe siteul cu prejudicii o sa fie cifra 40.000.000.000 recuperat la buget ultima tranzatie mosia Bratienilor de la Nana.

  3. Atunci dupa ce recuperam tezaurul de la rusi si Basarabia, iar companiile o sa scoata aur negru din platforma, berarii o sa ne dea halbe ? cu vin basarabean si mici gratis energia ar fi moca ne-am culca la răsărit iar frontierele inchise ca strainii sa nu poata sa ne invadeze bunul si femeile am prospera avand mancare vin si femei gratis, Homer ne-ar invidia de dincolo, românii ar sta la consulate sa se intoarca bătându-se la coada ca cine era primul iar firmele de protectie Sri si politia ar da faliment pt ca nu au ce face, ar aparea cu adevarat Raiul si pe Pamant, nu am avea dusmani din cauza ca vor si ei in Romania. Dar vize rare f rare. Asta inseamna adevarul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger