AcasăNewsReprezentanti ai Ministerului Agriculturii, arestati pentru luare de mita

Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, arestati pentru luare de mita

sursa foto: psnews.ro

Nagy Peter Tamas, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, si Virgil Gaman, secretarul general al institutiei, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

sursa foto: psnews.ro

Cei doi sunt acuzati ca au luat mita circa 40.000 de euro pentru a favoriza reprezentantii unei firme de casa sa obtina mai multe contracte pe bani publici.

Pe langa luare de mita, Nagy si Gaman sunt acuzati si de instigare la uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani. Decizia nu este una definitiva, ea putand fi contestata la Instanta Suprema.

In acelasi dosar au fost arestati preventiv si Claudiu Vasilescu si Haller Zoltan Jozsef, administratorii unor firme prin care Nagy si Gaman au primit mita. Vasilescu si Haller sunt acuzati de complicitate la luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Europarlamentarul Constantin Rebega, implicat si el in dosar, este urmarit penal pentru luare de mita, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat ca a primit, printr-un intermediar, 23.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger