AcasăNewsReprezentant ISU: Caminul de batrani nu avea autorizatie de securitate la incendiu

Reprezentant ISU: Caminul de batrani nu avea autorizatie de securitate la incendiu

Oficialul ISU Bucuresti, cu explicatii despre istoricul cladirii in care se afla azilul (sursa foto: captura video TVR1)

Caminul de batrani care a fost cuprins de incendiul violent de la primele ore ale zilei de sambata nu avea autorizatie de securitate la incendiu. A spus-o cat se poate de clar un reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de urgenta, aflat la locul interventiei.

Oficialul ISU Bucuresti, cu explicatii despre istoricul cladirii in care se afla azilul (sursa foto: captura video TVR1)

Cazul de fata – soldat cu moartea unui om si cu trimiterea catre mai multe spitale din Bucuresti a unui numar de 19 persoane – este in atentia politistilor si a procurorilor –DETALII AICI.

Pana sa se afle concluziile anchetei, e important sa se aiba in vedere faptul ca s-au verificat autorizatiile pe care le avea sau nu respectivul azil privat. Astfel, un oficial ISU a explicat faptul ca cladirea a fost construita in 2002, initial cu destinatia de imobil de locuit, ceea ce inseamna ca nu necesita avizare sau autorizare de securitate la incendiu. Sapte ani mai tarziu, s-a schimbat destinatia cladirii, in pensiune-hostel. Adrian Marin, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, a explicat ca proprietarii au obtinut un aviz de securitate la incendiu, dar ca dupa incheierea lucrarii ar fi trebuit sa faca demersuri pentru a obtine o autorizatie de securitate a incendiu, care, insa, „nu s-a intamplat”. „La momentul de fata, cladirea isi desfasura alta activitate, camin de batrani (…) iar aceasta cladire, inclusiv beneficiarii acestei cladiri nu au facut demersurile necesare pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu – obligatia revenind beneficiarilor, proprietarilor cladirii„, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, de la locul incidentului.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger