Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Replica ministrului la “ingrijorarea” procurorilor din cadrul CSM. Cere un raspuns oficial

Replica ministrului la “ingrijorarea” procurorilor din cadrul CSM. Cere un raspuns oficial

Autor:

Dupa ce in prima faza membrii Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se declarasera “ingrijorati” de recentele declaratii ale ministrului Justitiei, facute pe fondul demararii procedurii de evaluare a activitatii procurorului general Lazar, a venit randul lui Tudorel Toader sa faca referire la o “ingrijorare”, si anume la “ingrijorarea secventiala a procurorilor din CSM !”.

 

toader 720x480 Replica ministrului la ingrijorarea procurorilor din cadrul CSM. Cere un raspuns oficialAstfel ca a anuntat ca are de gand sa ceara un raspuns oficial CSM-ului cu privire la un demers datand din mai acest an, despre care lasa sa se inteleaga ca ar fi trebuit sa provoace “ingrijorarea” acestui for.

“Pe data de 27 august 2018 declaram faptul ca “Ministerul Public s-a indepartat de rolul constitutional pe care il are”. Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM ( din care face parte si procurorul general de la PICCJ) au luat act cu ingrijorare de respectiva declaratie. Astazi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un raspuns oficial din care sa rezulte cat de ingrijorati au fost aceiasi procurori din CSM la solicitarea unanima a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa judecatoria Brasov de suspendare a deciziilor Curtii Constitutionale!”, a transmis ministrul Toader pe contul sau oficial de Facebook.

In cursul zilei precedente, Sectia pentru procurori din cadrul CSM transmitea ca “a luat act cu ingrijorare de declaratiile publice ale ministrului justitiei din data de 27.08.2018, potrivit carora „Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (…) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti”” si ca “aceste declaratii care acrediteaza ideea ca procurorii isi desfasoara activitatea cu incalcarea cadrului legal si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor reprezinta afirmatii grave la adresa justitiei din Romania”, iar “Sectia pentru procurori atrage atentia ca astfel de afirmatii cu caracter general sunt de natura a pune la indoiala activitatea si credibilitatea Ministerului Public”.


1 Comentariu la Replica ministrului la “ingrijorarea” procurorilor din cadrul CSM. Cere un raspuns oficial

  1. ??????

    Cum ați zice că a contribuit Ministerul Justiției la ducerea la îndeplinire a hotărârilor CCR ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!