AcasăNewsReplica la vocile critice. Tariceanu: Politica e facuta de Parlament, magistratii aplica...

Replica la vocile critice. Tariceanu: Politica e facuta de Parlament, magistratii aplica legea

Pe fondul nemultumirilor exprimate de reprezentanti ai breslei magistratilor, dar si a protestelor de seara trecuta, din Capitala si din alte orase mari ale tarii, fata de modificarile ce vizeaza cele trei lei ale Justitiei, al doilea om in stat a adus in discutie inca o data faptul ca Parlamentul este institutia care legifereaza.

Raspunzand unei intrebari cu privire la reactiile aparute pe fondul modificarilor ce se doresc a fi aduse legilor Justitiei, mai exact la criticile aparute din randul magistratilor care si-au manifestat nemultumiri pe aceasta tema, presedintele Senatului a replicat ca, democratie fiind, toarta lumea isi poate exprima un pucnt de vedere, care poate fi diferit in cazul celor de la Putere fata de Oponzitie.

„Cred ca suntem intr-o societate libera, in care fiecare are un drept fundamental, acela de a-si exprima parerea. Noi avem parerea noastra si Opozitia are o parere (…). In final, cred ca revine Camerei legiuitoare – care este Senatul, in speta (…) – ca in orice democratie Parlamentul este cel care dezbate si aproba legi”, a opinat Calin Popescu Tariceanu, inainte de a afirma cat se poate de raspicat ca „nu ne ramane decat sa subliniem inca o data – politica in acest domeniu e facuta de Parlament, iar magistratii aplica legea”.

191 afisari

1 COMENTARIU

  1. Considerați totuși că este o dovadă de înțelepciune faptul că Popescu Tăriceanu face diferențierea între „politică” și „lege” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger