AcasăNewsRemus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul privatizarii Oltchim

Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul privatizarii Oltchim

Remus Vulpescu, fostul sef al OPSPI, a fost audiat de catre procurorii de la DNA in dosarul privatizarii esuate a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

Fostul sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) unde a fost audiat de procurori in dosarul privatizarii eusate a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

Vulpescu a sosit in calitate de denuntator la DNA, nefiind insotiti de vreun avocat.

„Sunt convins ca-si face foarte bine treaba si astept rezultate bune pentru noi toti”, a spus Remus Vulpescu dupa ce a dat declaratii in fata procurorilor DNA, conform b1.ro.

Audierile au loc la aproximativ o luna dupa ce fostul sef al OPSPI a depus o plangere impotriva omului de afaceri Dan Diaconescu, cel care a castigat licitatia de privatizare a Oltchim, pentru infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave deoarece a indus in eroare statul roman.

Initial, plangerea lui Remus Vulpescu a fost facuta catre Parchetul General.

„Seful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA – OPSPI”, anunta la acea vreme Ministerului Economiei.

author avatar
Ionut Zgimbau
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger